Inspector școlar general, după ce agresiunile din școli s-au înmulțit: „Trebuie reintrodusă exmatricularea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Școlar Argeș a deschis o anchetă după ce cinci eleve de la Școala nr. 1 Costești, toate sub 14 ani, au bătut și umilit zile în șir un coleg în vârstă de 12 ani și au postat filmulețele cu agresiuni pe Facebook.

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu FOTO Denis Grigorescu
Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu FOTO Denis Grigorescu

În ultimele luni, agresiunile din școlile din România s-au înmulțit dramatic. Iar cele mai recente exemple dure sunt cazul profesoarei de la un liceu din București înjunghiată de un elev și cazul de la Școala nr. 1 din orașul argeșean Costești, cu cinci eleve care au bătut și umilit un coleg în repetate rânduri.

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a anunțat pentru ”Adevărul” că săptămâna viitoare se va face o cercetare disciplinară inclusiv în cazul conducerii școlii din Argeș, precum și în cazul profesorilor, care știau de câteva zile de acele filmulețe de pe Facebook cu băiețelul umilit, însă nu au anunțat Inspectoratul Școlar Argeș, cum prevăd reglementările în vigoare în cazul agresiunilor din unitățile de învățământ.

Dumitru Tudosoiu consideră că se impun măsuri ferme la nivel național, inclusiv reintroducerea exmatriculării, pentru a stopa acest val de agresiuni din numeroase școli din România.

„Părerea mea este că măsura exmatriculării a întărit toate măsurile din regulamentul școlilor, ar trebui reintrodusă. Nu se mai poate. Dacă nu luăm atitudine dură și fermă, aceste lucruri vor merge din ce în ce mai rău, cu violențe fizice și verbale, cu bullying, cu umilințe, ceea ce e anormal. Acei copii care comit asemenea fapte pleacă la școală nu ca să învețe, ci ca să lovească, să abuzeze de alți copii. Cred că e o responsabilitate mult mai mare în plan social și familial. Trebuie să vină și de acasă o mare parte din educație. Din punctul meu de vedere, atât exmatricularea, cât și alte măsuri care să sancționeze aceste fapte și comportamente deviante ale elevilor, trebuie să se regăsească în lege și în toate regulamentele de organizare și funcționare, atât ale școlilor, cât și ale elevilor. Trebuie să știe toți la ce se supun: ai lovit pe cineva, trebuie să răspunzi pe măsura vârsta pe care o ai. Însă nu putem să tolerăm și să lăsăm lucrurile așa. Soluția nu e să chemăm părinții la școală și să le facem observație. Eu militez pentru măsuri dure, pentru că altfel nu potolim această avalanșă de incidente din școlile din România”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite