Bătaie între doi elevi în timpul pauzei la o școală din Bacău. Ce riscă adolescenții

0
Publicat:

Doi elevi ai școlii „Ion Creangă” din Bacău s-au bătut într-o pauză în urma unui conflict spontan. Polițiștii anchetează cazul și vor decide dacă vreunul dintre adolescenți se va alege cu dosar penal.

Elevii s-au bătut în urma unui conflict spontan FOTO arhivă Adevărul
Elevii s-au bătut în urma unui conflict spontan FOTO arhivă Adevărul

Miercuri, 8 martie, polițiștii au fost chemați să intervină la școala „Ion Creangă” din Bacău în urma unui conflict între doi elevi.

„Secția 2 Poliție Bacău a fost sesizată de conducerea unei unități de învățământ de pe rază municipiului Bacău despre faptul că, în timpul unei pauze, a avut loc un conflict spontan între doi elevi. 

La față locului s- a deplasat un echipaj de poliție care a constatat că cele sesizate se confirmă,  urmând a continuă cercetările pentru a stabili situația de fapt”, a declarat Cătălina Păduraru – purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Elevii bătăuși se pot alege cu nota scăzută la purtare, dar și cu dosar penal pentru lovire și alte violențe dacă unul dintre ei a fost rănit.

Bătaie ca în K1 într-o școală din Vaslui

Un incident similar a avut loc acum câteva luni într-o școală din Bârlad. Trei elevi de clasa a VI-a ai Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad (Vaslui) au fost implicați într-un incident extrem de grav petrecut chiar în sala de clasă. Unul dintre aceștia i-a îndemnat pe ceilalți doi să se ia la bătaie ca sa tranșeze astfel o dispută copilărească.

Incidentul a avut loc în urmă cu două luni. Băiatul care ar fi provocat conflictul a filmat bătaia dintre cei doi elevi, care s-au lovit puternic cu pumnii și picioarele, în timp ce colegii lor au privit din bănci și i-au ovaționat la fiecare lovitură pe care și-o administrau.

Incidentul a avut loc pe 17 noiembrie 2022, iar elevul care se presupune că a pus la cale totul fusese adus prin transfer de la o altă școală pentru că dăduse dovadă de comportament nepotrivit. În replică, mama acestuia îl acuză pe directorul școlii că se comportă abuziv cu fiul ei, despre care spune că nu ar fi fost la școală în ziua conflictului.  

Totul pornise ca o joacă

Conducerea școlii s-au autosesizat în acest caz, a făcut anchetă, iar elevii implicați s-au ales cu nota scăzută la purtare.

„Este vechi incidentul, s-a întâmplat prin noiembrie anul trecut. A fost o altercație între copii, sub formă de joacă la început. A degenat într-adevăr situația și am gestionat de la început lucrurile, la nivelul școlii. Copiii implicați au fost sancționați cu scăderea notelor la purtare și sperăm să nu se mai repete astfel de incidente. Am anunțat și Inspectoratul Județean Școlar Vaslui, am făcut comisie de disciplină, s-au dat sancțiuni, totul s-a rezolvat la nivelul școlii”, a declarat Alina Roșca, directorul Școlii „M.C.Epureanu” din Bârlad. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite