Polițiștii renunță la Elodia de Sibiu. Angelika Maurer va fi căutată doar din birou VIDEO

0
Publicat:

Dispariția unei studente de la Teologie din Sibiu, Angelika Claudia Maurer, a declanșat cea mai mare operațiune de căutare a unei persoane derulată până acum în centrul țării. Dar nici după șase luni nu se știe nimic despre ea.

Despre Angelika Maurer (25 de ani), masteranda din Jibert - Brașov, care învăța la Sibiu, nu se știe decât că a plecat în luna februarie 2023 din căminul studențesc în care locuia și nu s-a mai întors.

După o jumătate de an de căutări, cu fără prea multe indicii descoperite, s-a decis suspendarea operațiunilor în teren, până la apariția altor detalii care să justifice rseluarea cercetărilor.

Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au dat însă asigurări că lucrătorii de caz vor efectua în continuare periodic verificări în bazele de date ale Poliției Române, comparații în aplicații specifice și alte activități în vederea obținerii de noi informații care ar putea conduce la localizarea și identificarea Angelikăi Claudia Maurer, după cum se procedează în cazul fiecărei persoane dispărute.

Angelika Maurer studenta din Sibiu dispărută în data de 8 februarie Foto colaj
Angelika Maurer studenta din Sibiu dispărută în data de 8 februarie Foto colaj

Puținele indicii descoperite păreau „plantate”

Nici nu dispăruse de două luni, când în spațiul public, dat fiind misterul care plana în jurul cazului, s-au început comparațiile dintre studenta disparută din Sibiu, Angelika Maurer, și celebra avocată Elodia Ghinescu despre care nu se mai știe nimic din 2007. Ambele dispariții au fost semnalate autorităților cu întârziere, deși se știe că primele ore sunt vitale. De aceea Angelika a fost poreclită „Elodia de Sibiu”.

Angelika, spre exemplu, a fost dată dispărută la o săptămână de când nu a mai fost văzută de nimeni, mai exact din data de 8 februarie 2023 când a plecat din internatul Institutului Evanghelic (Institutul de Teologie Protestantă) din Sibiu, în care locuia. Acest lucru a putut fi stabilit cu exactitate datorită sistemului de supraveghere stradal al municipiului Sibiu. Camerele de luat vederi au surprins-o îndreptându-se spre Dumbrava Sibiului. Și abia după nouă zile de la dispariție, a început mediatizarea cazului. 

Spre sfârșitul lunii februarie a avut loc și prima căutare în teren cu efective mărite formate din polițiști, jandarmi, pădurari, câini de urmă, familia dar și cunoscuți de-ai studentei. Atunci au fost găsite, în pădurea din Dumbrava Sibiului, o parte dintre bunurile Angelikăi: telefonul, ochelarii și cheile, toate lăsate pe un buștean, la vedere.

Acest lucru a decis reluarea căutărilor, dar cu și mai mulți oameni - sute de voluntari participând alături de profesioniști, un elicopter al MAI și drone pentru a „peria” peste 500 de hectare de pădure. Tot în Dumbrava Sibiului s-au mai descoperit și portofelul cu banii și cardurile, dar și țigara electronică pe care o folosea studenta, toate așezate de parcă ar fi fost „plantate” special de cineva pentru a-i pune pe polițiști pe piste greșite.

În luna aprilie a acestui an a avut loc și ultima cercetare pe teren cu efective mărite, când studenta a fost căutată și pe fundul lacului din Dumbrava Sibiului, cu ajutorul scafandrilor. Între timp nu s-au găsit indicii nici în laptopul pe care tânăra îl lăsase în camera din cămin, nici în Parcul Sub Arini, la fermele, stânele și în spitalele din județ.

Până va fi găsită, Angelika Maurer rămâne dispărută fără urmă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite