Amănunte ciudate în cazul dispariției studentei din Sibiu. Imaginile din ziua dispariției FOTO VIDEO

0
Publicat:

O tânără masterandă în Sibiu este de negăsit de aproximativ o lună. Despre Angelika Claudia Maurer, în vârstă de 25 de ani, din Brașov, nu se mai știe nimic din data de 8 februarie.

Fata studia teologia în cadrul Institutului Evanghelic din Sibiu și locuia singură în internatul facultății.

Dispariția Angelikăi a fost anunțată autorităților abia în data de 15 februarie. Sute de voluntari au fost mobilizați să ajute la căutarea ei, în data de 2 martie având loc cea mai mare operațiune de acest gen din Sibiu.

În pofida efectivelor impresionante care au participat la cercetările în teren, în afara unor obiecte personale descoperite în Pădurea Dumbrava, o zonă mărginașă a Sibiului, nu s-au mai găsit și alte urme sau indicii. Modul în care au fost acestea găsite a ridicat, însă, multe semne de întrebare anchetatorilor.

Vineri, 3 martie, au fost date publicității ultimele imagini (video) care o surprind pe Angelika pe stradă. Criminaliștii recunosc că întârzierea cu care s-a anunțat dispariția fetei a dus la pierderea multora dintre dovezi.

Dispărută fără urmă. Poliția, anunțată după o săptămână

În data de 15 februarie, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu afla de la fratele tinerei despre dispariția Angelikăi Maurer, episod care se petrecuse cu o săptămână înainte.

Două zile mai târziu, cazul era mediatizat și se cerea sprijinul populației pentru găsirea fetei, fiind oferite și semnalmentele acesteia: „Angelika Claudia Maurer are o înălțime de 165 de cm, aproximativ 75 de kg, ochi verzi și păr șaten deschis, de lungime medie. Nu se cunosc articolele de vestimentație pe care tânăra le-ar fi purtat în momentul plecării, și nici eventuale semne particulare. Cetățenii care pot oferi informații despre această femeie sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgență 112”.

Obiectele Angelikăi găsite în poziții dubioase

În urma cercetărilor demarate în teren cu peste 50 de reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, pădurari, câini de urmă, la care au participat și familia, prieteni și colegi de facultate, s-au găsit mai întâi cartea de identitate și cardurile, iar în data de 25 februarie: telefonul, ochelarii și cheile. Informațiile obținute din analiza celularului nu au fost făcute publice.

Descoperirile s-au făcut pe baza semnalului emis de telefon, cu ajutorul STS-ului și al companiei de telefonie care au putut stabili un perimetru.

Familia a intrat în alertă când nu a mai putut da de fată la telefon. Profesorii au fost însă cei care au sesizat absența studentei și au încercat să ia legătura cu familia ei. Nimeni însă nu a putut oferi o dată clară a zilei de dispariție, aceasta fiind ulterior stabilită cu ajutorul sistemului de supraveghere al orașului. 

Angelika Maurer studenta din Brașov dispărută în Sibiu unde își făcea masterul Foto Poliția Română
Angelika Maurer studenta din Brașov dispărută în Sibiu unde își făcea masterul Foto Poliția Română

Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de luat vederi s-a refăcut traseul tinerei și s-a ajuns în Pădurea Dumbrava, unde au fost găsite mai multe bunuri care i-au aparținut. Acestea păreau mai degrabă „plantate” decât aruncate la întâmplare ca după o tâlhărie, de parcă cineva ar fi încercat nu neapărat să scape de dovezile care l-ar fi putut incrimina, ci mai degrabă să-i pună pe anchetatori pe piste false. Spre exemplu, țigara electronică a fost găsită într-o nefirească poziție verticală, portofelul cu banii și cardurile puțin împrăștiate, iar telefonul, cheile și ochelarii, la vedere, pe un buștean. 

Polițiștii nu au putut găsi urme certe de producere a unei fapte cu violență.

Niciun gest nu i-a trădat intenția de suicid

Inițial, s-a crezut că tânăra a plecat cu un băiat. Apoi, deși familia fetei părea convinsă că Angelika nu avea motive să-și facă singură rău, s-a luat în considerare și această variantă.

Anchetatorii au mai stabilit că în seara anterioară dispariției, Angelika a făcut o serie de cumpărături cu cardul: alimente și rezerva pentru țigareta electronică, însă nimic nu a lăsat de bănuit că ar fi avut intenții suicidale.

Familia susține că nu avea prea mulți prieteni, nu cunoaște nimic despre vreo legătură sentimentală ori de probleme financiare. Primea periodic bani de la părinți, iar în timpul verii îi câștiga lucrând ca ghid al Bisericii Evanghelice pentru turiștii străini, fiind vorbitoare de limba germană.

Cea mai mare operațiune de căutare a unei persoane dispărute în Sibiu

În data de 2 martie s-au reluat căutările în teren cu sprijinul comunității care a participat în număr impresionat – peste 200 de voluntari.

Împreună cu 150 de polițiști, câini de urmă din cadrul Centrului Chinologic „Aurelian Greblea” Sibiu, salvamontiști, pădurari, reprezentanți ai altor instituții și asociații, s-au periat în jur de 500 de hectare de pădure (galeria foto). S-a primit chiar și sprijin aerian.

Impresionantă desfășurare de forțe și voluntari pentru căutarea unei studente în Sibiu Foto IPJSibiu
Impresionantă desfășurare de forțe și voluntari pentru căutarea unei studente în Sibiu Foto IPJSibiu

„Este cea mai mare desfășurare de forțe implicată în căutarea unei persoane, atât din prisma arealului mărit cât și prin numărul foarte mare de persoane participante în această acțiune. Vorbim despre peste 400 de persoane atât forțe de ordine cât și voluntari, echipaje canine și din cadrul Inspectoratului General al Aviației, dar și drone pe care le-am folosit concomitent. Ne-am îndreptat atenția asupra acestei zone întrucât la finele săptămânii trecute polițiștii sibieni au descoperit mai multe obiecte, posibil să-i fi aparținut tinerei pe care o căutăm. Astfel s-a decis perierea Pădurii Dumbrava de la marginea orașului Sibiu”, a explicat Elena Welter, purtător de cuvânt a Poliției Județene Sibiu. 

Din păcate, nu s-a găsit niciun indiciu în afara unui colier (și se pare și a unui palton) despre care însă nu se știe dacă a aparținut victimei.

Imaginile din ziua dispariției, mediatizate

Dat fiind faptul că nu s-a făcut nicio cerere de răscumpărare, poliția nu exclude ideea de a nu o mai găsi în viață pe tânără.

Vineri, 3 martie, au fost date publicității ultimele imagini care o surprind pe Angelika Maurer pe străzile din Sibiu, imortalizate de camerele de supraveghere ale orașului.

Cu ajutorul acestora, polițiștii au reușit să stabilească traseul studentei, cel puțin parțial, pentru că nu există sistem de supraveghere a întregului oraș. Imaginile o surprind ieșind pe poarta internatului Institutului Evanghelic din Sibiu, cum se îndreaptă pe Bulevardul Victoriei până în Valea Aurie, iar de aici o cotește pe Calea Poplăcii, în direcția pădurii de la marginea orașului.

Cu această ocazie s-a aflat și cum era îmbrăcată în ziua dispariției: cu haine de culoare închisă, palton și pantaloni (vezi video), dar și încălțăminte tip UGG.

Angelika Maurer studenta dispărută în Sibiu Foto captură video
Angelika Maurer studenta dispărută în Sibiu Foto captură video

Fire retrasă, modestă și conștiincioasă, repeta ultimul an la facultate

Nici colegii sau profesorii studentei nu au putut oferi prea multe informații relevante anchetatorilor. 

Aceștia au menționat că era o fire modestă, retrasă, conștiincioasă, dar dădea mai rar pe la cursuri. Retrasă și timidă, era o fire introvertită, cu mult bun simț. Unul dintre profesorii de la Universitatea Lucian Blaga, în cadrul căreia funcționează Institutul Evanghelic, a menționat că a fost nevoită să-și repete anul, pentru că mai avea niște examene de dat.

Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au ținut să asigure populația că operațiunea de căutare a studentei din Sibiu va continua, iar aria căutărilor se va extinde: „Polițiștii sibieni continuă activitățile specifice în vederea depistării Angelikăi Maurer. Imediat ce avem noi informații, le vom comunica”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite