Traficant de droguri, fugit cu copilul în pădure. De frica Poliției, și-a abandonat mașina în care căra Xanax

0
Publicat:

Un șofer oprit la un control de rutină într-un oraș din Vâlcea, duminică, 8 octombrie 2023, a demarat în trombă când polițiștii i-au cerut să arate ce conțin cutiile pe care le transporta pe bancheta din spate.

Zeci de mii de comprimate de Xanax descoperite în urma unui control de rutină în trafic IPJ Vâlcea
Zeci de mii de comprimate de Xanax descoperite în urma unui control de rutină în trafic IPJ Vâlcea

Incidentul s-a petrecut în Berbești (Vâlcea). Deși a sperat să nu atragă atenția asupra lui, în mașină fiind și fiul său de 14 ani, bărbatul de 34 de ani din Alunu - Vâlcea a preferat să fugă, decât să se supună controlului. Trei kilometri a gonit cu mașina pe străzi, cu Poliția după el, până când, la un moment dat, a abandonat autoturismul și împreună cu băiatul a încercat să se refugieze într-o pădure.

Ulterior, polițiștii aveau să descopere și motivul din spatele gestului straniu. În cutiile din mașină au găsit nu mai puțin de 30.000 de comprimate Xanax.

Șoferul a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc. În timpul audierilor s-a descoperit și că nu este la prima abatere de acest gen, el fiind recidivist, cu o condamnare de cinci ani de pușcărie la activ, tot pentru trafic de droguri, motiv pentru care s-a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. 

Condamnarea a primit-o în străinătate, în 2020, dar a ieșit din închisoare înainte de a ispăși întreaga pedeapsă, cel mai probabil pentru bună purtare.

Cazul a fost preluat de DIICOT Vâlcea care vor face cercetări pentru a afla cum a intrat bărbatul în posesia unui număr atât de mare de comprimate.

Zeci de mii de comprimate de Xanax descoperite în urma unui control de rutină în trafic IPJ Vâlcea
Zeci de mii de comprimate de Xanax descoperite în urma unui control de rutină în trafic IPJ Vâlcea

Urmărire ca-n filme pe străzile dintr-un oraș minier

Din cercetările efectuate a rezultat că, bănuitul, aflat în trafic la volanul unui autoturism, a fost oprit pentru control de un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În urma legitimării, polițiștii au observat în interior două cutii, iar în momentul în care i-au solicitat bărbatului să prezinte conținutul, acesta a demarat și a plecat în viteză cu autoturismul în care se afla și fiul său, de 14 ani. Echipajul de poliție l-a urmărit pe o distanță de aproximativ trei kilometri, reușindu-se prinderea sa, după ce a abandonat autoturismul și a încercat să se ascundă, într-o pădure”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Loredana Sandu.

30.000 de comprimate de Xanax

În urma percheziției mașinii suspecte s-au găsit în interiorul acesteia 1.994 de folii a 15 tablete per folie (29.910 comprimate) cu Alprazolam.

Numele acestei substanțe, Alprazolam, este mai puțin cunoscută publicului larg, dar denumirea sa originală, de Xanax, este populară deoarece este folosită la tratarea depresiei și a altor afecțiuni psihice, fiind folosită în doze mari și de consumatorii de stupefiantei.

Xanax face parte din clasa Benzodiazepinelor care afectează activitatea chimică din creier pentru a susține somnul și a reduce anxietatea, tulburările anxios-depresive, îngrijorarea, panica, fiind prescrisă de medic inclusiv pentru tratament în delirium tremens, dar și în sindromul de abstinență la alcoolici. Printre numeroasele efecte secundare ale Benzodiazepinelor se află și amnezia. Trebuie știut faptul că Alprazolam / Xanax creează dependență. 

Abia ieșit din închisoare, recidivistul a ajuns din nou după gratii

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Vâlcea au deschis un dosar pentru trafic de droguri de risc în acest caz.

Despre traficantul de droguri prins în Berbești, reprezentanta Poliției Județene Vâlcea a mai menționat despre acesta: „Din cazierul judiciar al bărbatului rezultă că are antecedente penale, inclusiv o condamnare de cinci ani, la data de 30 decembrie 2020, pentru comiterea de infracțiuni de trafic de stupefiante (infracțiuni săvârșite pe teritoriul unui alt stat european). În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Poliției orașului Berbești și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea”. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite