„Acadele cu droguri în școlile din Sibiu“. Ce spune Poliția despre alerta apărută pe internet

0
Publicat:

Marți dimineața, 3 octombrie 2023, pe rețelele de socializare și pe grupurile părinților și profesorilor din Sibiu a început să circule un mesaj în care se menționa că elevii consumă acadele cu substanțe psihoactive.

Acadeaua buclucașă din Sibiu despre care s au împrăștiat mesaje că ar conține droguri Sursă IPJSibiu
Acadeaua buclucașă din Sibiu despre care s-au împrăștiat mesaje că ar conține droguri Sursă IPJSibiu

Urmare a mesajului anonim care s-a propagat în spațiul public, conducerea Poliției Județene Sibiu a declanșat imediat o vastă anchetă în unitățile de învățământ.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au declanșat de îndată verificări în cadrul unităților de învățământ, dar și în zonele adiacente, fără a identifica produse alimentare susceptibile a conține droguri. Mai mult decât atât, s-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoțește mesajul propagat printre părinți și cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor școli, fără a exista suspiciuni cu privire la conținut”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

„La Urgențe nu au ajuns copii intoxicați cu substanțe psihoactive, în ultima vreme”

În paralel, oamenii legii au realizat o serie de de verificări în colaborare cu reprezentanții unităților medicale de pe raza municipiului Sibiu, în urma cărora s-a trans concluzia că în ultimele săptămâni nu au ajuns la urgențe minori care să prezinte simptome de intoxicație cu substanțe psihoactive în urma consumului de produse alimentare, gen: jeleuri, acadele sau alte dulciuri.

„Menționăm faptul că, în ultimele săptămâni, în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanță sau alte produse asociate consumului de droguri. La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sibiu și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanțe”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Recomandări pentru părinți și profesori

Cu această ocazie, specialiștii au făcut o serie de recomandări la adresa părinților pe care îi sfătuiesc acorde o atenție deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-și petreacă timpul liber, și să observe atent schimbările de comportament în funcție de contextul în care se regăsește copilul: „Reamintiți-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenții, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute și să nu urce în mașini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaște”.

Cadrelor didactice li se recomandă necesitatea supravegherii atente a elevilor și în afara spațiului clasei, în curtea școlii, în interacțiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unității de învățământ.

„Polițiștii sibieni, împreună cu cei de combatere a criminalității organizate, vor continua activitățile specifice de verificare, dar și de prevenire a victimizării minorilor prin fapte conexe consumului de droguri și nu numai”, au mai dat asigurări reprezentanții IPJ Sibiu..

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite