Pedeapsă pentru tatăl din Sibiu care și-a omorât copilul. Băiețelul îl aștepta să vină acasă

0
Publicat:

Un bărbat a fost condamnat de către magistrații din Sibiu, ca pe lângă pușcărie, să plătească familiei despăgubiri de 150.000 euro. Anul trecut, și-a ucis cu cruzime unul dintre copii pentru că nu dormea.

Constantin Cuțitaru din Brădeni Sibiu și-a omorât copilul pentru că nu dormea Foto Arhiva personală
Constantin Cuțitaru din Brădeni, Sibiu și-a omorât copilul pentru că nu dormea Foto Arhiva personală

Crima monstruoasă s-a petrecut la începutul lui februarie 2022, în Brădeni - Sibiu.

Beat criță, Constantin Cuțitaru, de 33 de ani, și-a amintit în timpul nopții că are doi copii pe care trebuie să-i ia de la bunici și să-i ducă acasă. Doar că a constatat surprins că unul dintre băieți, în loc să adoarmă, îl așteptase.

De nervi, s-a apucat să-l bată cu curea, pentru că rămăsese treaz în ciuda orei târzii, iar când copilul a început să plângă, ca să-l facă să tacă, l-a sufocat

Micuțul avea doar șase ani. La întreaga scenă a asistat și celălalt copil, în vârstă de patru ani. 

Tribunalul Sibiu a decis să-l condamne pe Constantin Cuțitaru la 15 ani de pușcărie și la plata a 150.000 de euro daune morale către fosta soție și fiul supraviețuitor. 

Și-a bătut crunt fiul cu palmele, pumnii și cureaua, l-a sufocat și apoi s-a culcat

În dimineața zilei de 4 februarie 2022, un bărbat, Constantin Cuțitaru, a sunat la 112 ca să anunțe că și-a găsit unul dintre copii mort în pat. Luat la întrebări, când polițiștii au ajuns la fața locului și au văzut că micuțul prezintă o serie de urme de lovituri, acesta a menționat că nu-și aduce aminte nimic din ce se întâmplase anterior. 

Apoi a mințit că de beat ce era, pe drum spre casă, ar fi căzut peste copil, iar când au ajuns la locuință i-a aplicat acestuia o „corecție cu curea” pentru că plângea în continuare.

O zi mai târziu, erau arestat preventiv sub suspiciunea de omor, iar ancheta ulterioară avea să scoată la iveală nu doar caracterul extrem de violent al bărbatului, ci și viața de coșmar a familiei sale și sfârșitul tragic al copilului de doar șase ani.  

Atât mama, cât și copilul supraviețuitor au mărturisit că la rândul lor au fost în trecut victime ale agresiunilor bărbatului. De fapt, acesta a și fost motivul divorțului părinților.

„I-a provocat o asfixie mecanică prin sufocare pentru a-l determina să tacă”

Din rechizitoriul procurorilor a reieșit că bărbatul a consumat alcool pe tot parcursul zilei, înainte de producerea tragediei. După miezul nopții s-a dus la mama sa, să-și ia copiii acasă. Băieții îi fuseseră lăsați în grijă, după despărțirea de mama acestora. 

Deși era trecut de miezul nopții, unul dintre copii era treaz. Nervos, a început să-l bată cu palmele, peste față și corp, cu pumnii, apoi a scos o curea cu care a început să-l lovească. Înfuriat pentru că micuțul nu se mai putea liniști și plângea întruna, cerându-i să nu-l mai bată, a vrut să-l reducă la tăcere.

„Prin compresiune cu mâna la nivelul orificiilor bucal și nazal, i-a provocat o asfixie mecanică prin sufocare pentru a-l determina să tacă și să nu mai plângă”, au reținut anchetatorii. 

Condamnat la 15 ani închisoare și 150.000 de euro daune morale

Apoi, Constantin Cuțitaru s-a culcat ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Dimineața, când s-a trezit, și-a dat seama de grozăvia faptelor sale, dar a chemat Poliția și s-a comportat ca și cum nimic anormal nu se întâmplase anterior, fără să dea semne că-i pasă ori regretă. 

Instanța de judecată a ținut cont - când a decis să-l condamne la 15 ani de închisoare - de cruzimea, atitudinea pe care a avut-o ulterior, dar și iresponsabilitatea ieșită din comun de care a dat dovadă în condițiile în care își luase angajamentul că se va ocupa de creșterea și îngrijirea celor doi minori, refuzând să-i lase în grija mamei lor.

În plus, magistrații sibieni au hotărât ca acesta să plătească daune morale de 100.000 de euro către mama copilului și 50.000 de euro celuilalt copil, sume pe care inculpatul a acceptat să le achite integral. Constantin Cuțitaru a fost de acord cu pedeapsa primită și nu a mai formulat apel împotriva sentinței. 

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite