Viaţa de coşmar şi sfârşitul cumplit al unui băieţel de şase ani din Sibiu: schingiuit şi sufocat de propriul tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Cuţitaru din Brădeni - Sibiu bărbatul care şi-a sufocat copilul de 6 ani după ce l-a bătut cu cureaua Foto Arhiva pesonală
Constantin Cuţitaru din Brădeni - Sibiu bărbatul care şi-a sufocat copilul de 6 ani după ce l-a bătut cu cureaua Foto Arhiva pesonală

O crimă a avut loc săptămâna trecută în Brădeni - Sibiu. Ancheta a scos la iveală detalii şocante despre ultimele clipe din viaţa unui copil de doar şase ani.

Vineri dimineaţa, 4 februarie, un sibian a anunţat la 112 că şi-a găsit unul dintre copii mort în pat. La început bărbatul a declarat că nu-şi aminteşte nimic despre ce s-a petrecut înainte de tragedie, sub pretextul că a băut peste măsură în seara anterioară, şi a susţinut cu tărie că nu ar avea nici o legătură cu ce s-a întâmplat. 

Cercetările aveau să demonstreze în scurt timp exact contrariul.

La câteva ore de la anunţarea decesului minorului, Constantin Cuţitaru de 33 de ani din Brădeni - Sibiu a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Sâmbătă, 5 februarie, un judecător de drepturi şi libertăţi a decis ca acesta să fie violenţă în familie care a avut drept finalitate omorul

În plus, magistratul a reţinut în acest caz şi circumstanţele agravante, luându-se în considerare faptul că „a profitat de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmităţii sau altor cauze”.

Ancheta de până acum a scos la iveală nu doar firea violentă a bărbatului, ci şi viaţa de coşmar a familiei sale şi mai ales sfârşitul tragic al micuţului de şase ani. 

Bătut cu cureaua şi sufocat  

Raportul preliminar al medicilor legişti a fost cel care a stabilit modul în care a murit copilul: asfixiat, după ce a fost bătut, cu cureaua după cum avea să recunoască părintele agresiv pus în faţa probelor. Pe baza urmelor de violenţă de pe corp, dar şi a declaraţiei mamei, anchetatorii au mai stabilit că violenţele în familia Cuţitaru nu erau o întâmplare, ci un fapt care se petrecea constant. 

La bătăile primite de victimă a asistat şi frăţiorul mai mic, de 4 ani, şi din această cauză mama copiilor şi-a reclamat partenerul violent la Poliţie. Sătulă de tot ce se petrecea în familie, femeia a plecat de acasă, din păcate însă fără copii, care au rămas la cheremul tatălui care-şi vărsa deseori nervii asupra lor, verbal şi fizic.

Cum s-a întâmplat şi joi seara, 3 februarie, când Constantin Cuţitaru s-a dus să-şi ia copiii de la bunici. Pe drum, beat fiind, susţine că a căzut peste băiatul cel mare - şi de acolo urmele de agresiune - iar când au ajuns acasă, pentru că micuţul nu se liniştise şi plângea în continuare i-a aplicat „o corecţie” cu o curea. Apoi susţine că s-au culcat şi a doua zi l-a găsit pe băiat fără răsuflare în pat.

Procurorii susţin că pe trupul copilului au fost găsite urme de violenţă, „nu foarte grave”, dar au reţinut aspectul legat de bătaia cu cureaua sub efectul băuturilor alcoolice.  

Chiar dacă a pretins că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat după ce a dus copiii la culcare, în urma autopsiei, legiştii au stabilit că moartea a survenit în urma asfixierii. „Potrivit concluziilor preliminare ale medicului legist, moartea s-a datorat asfixiei mecanice prin sufocare şi posibil să se fi produs prin comprimare cu mâna la nivelul orificiilor superioare - nas şi gură”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare

Odată cu reţinerea bărbatului, s-a declanşat imediat şi o anchetă din partea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Sibiu, pentru că planau suspiciuni legate de violenţă asupra celui de-al doilea copil. Mama şi frăţiorul victimei, de patru ani, au fost imediat preluaţi într-un centru pentru victimele violenţei domestice. 

În urma discuţiilor a reieşit că tatăl copiilor era o persoană extrem de violentă, motiv pentru care exista reclamaţia la Poliţie. Mai mult, micuţul de patru ani a fost părtaş la ultimele clipe de coşmar trăite de fratele său de şase ani. În urma consultaţiei medicale de la spital, a reieşit încă că cel mic nu a fost agresat. Ambii, mamă şi fiu vor beneficia de consiliere psihologică.

Constantin Cuţitaru se află în acest moment în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu. El riscă până la 25 de ani de închisoare. 

Vă mai recomandăm şi:

Secretul vitezei lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti. Cum au fost făcute la temperaturi de sub zero grade VIDEO

Tatăl copilului de şase ani mort la Sibiu, arestat preventiv. Fratele mai mic, martor la bătăile părintelui

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite