Tatăl copilului de şase ani mort la Sibiu, arestat preventiv. Fratele mai mic, martor la bătăile părintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine ilustrativă Foto Arhiva Adevărul
Imagine ilustrativă Foto Arhiva Adevărul

Vineri dimineaţa, 4 februarie, un sibian a alertat autorităţile susţinând că şi-a găsit mort copilul de şase ani. Înainte de expirarea mandatului de reţinere, sâmbătă, 5 februarie, acesta a fost arestat preventiv.

O crimă s-a petrecut la finele acestei săptămâni în Brădeni - Sibiu. Un părinte şi-a bătut unul dintre copii, iar urmare a rănilor suferite, micuţul de doar şase ani a murit. 

Tatăl agresiv a anunţat decesul vineri dimineaţa, iar o echipă de anchetatori s-a deplasat imediat la faţa locului pentru cercetări. Trupul micuţului a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie, tatăl fiind reţinut imediat după audieri, pentru 24 de ore. 

Sâmbătă, 5 februarie, un judecător a fost de acord cu propunerea procurorul de caz, de arestare preventivă. 

„Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, faţă de tatăl copilului s-a declanşat urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului. Bărbatul a fost prezentat în cursul acestei zile cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările în acest caz continuă”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr, despre ultimele detalii din acest straniu caz.

Mama a reclamat comportamentul agresiv al bărbatului

Tatăl micuţului este acuzat de violenţă care a dus la decesul băieţului - agresiunea fiind confirmată şi de către reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, (DGASPC) Sibiu care imediat după reţinerea bărbatului i-au preluat atât pe mama acestuia, cât şi pe fratele mai mic, în vârstă de patruani.

Ambii se află acum în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei Domestice. Şi pentru că şi frăţiorul a asistat la violenţele tatălui s-a luat decizia ca acesta să fie consultat de către specialiştii Spitalului de Pediatrie din Sibiu. 

„În urma examinării medicale s-a constatat că minorul este clinic sănătos şi nu a fost victima vreunei forme de agresiune”, au specificat reprezentanţii DGASPC Sibiu.

Aceeaşi sursă a mai precizat şi că în urma anchetei declanşate de instituţie reiese că micuţul de patru ani a asistat la mai multe scene de agresiune săvârşite de tatăl său asupra fratelui de şase ani, dar şi că mama a reclamat comportamentul agresiv al bărbatului cu care trăia şi cu care avea doi copii, fără să oficializeze relaţia. 

Având în vedere traumele suferite de cei doi, s-a luat decizia ca ambii să beneficieze de servicii de consiliere psihologică.

Vă recomandăm să mai citiţi:

UPDATE Copil de 6 ani mort în condiţii suspecte. Tatăl a fost reţinut, fiind cercetat pentru omor

Oraşul din România catalogat de o vloggeriţă britanică drept „The most unique city in Europe“ VIDEO

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite