Nebunie pe șosele, înainte de Crăciun. Accident mortal pe DN1, coadă de 30 km pe Valea Oltului FOTO VIDEO

0
Publicat:

Nici nu s-a dat bine startul pentru sărbătorile de Crăciun că a și început nebunia pe drumurile naționale/europene. După o coliziune pe Valea Oltului, joi seara, 21 decembrie 2023, a urmat un accident mortal pe DN1. 

Haosul pe șosele a început de câteva zile, dar cu cât se apropie mai mult Crăciunul, cu atât se agravează situația. 

Spre exemplu, joi seara un accident rutier produs pe Valea Oltului a paralizat ore în șir traficul între Vâlcea Sibiu. La scurt timp de la producerea coliziunii de pe DN7 / E81, o alta avea să aibă loc tot în Vâlcea, dar pe un alt drum național - DN64. Apoi, când nici nu se reluase bine circulația între Vâlcea și Sibiu, un accident mortal, produs pe DN1, la Șelimbăr Sibiu, a blocat de această dată circulația spre Brașov.

Nebunia de pe șosele a continuat și vineri, 22 decembrie, tot cu Valea Oltului și cu o serie de alte accidente produse de asemenea în Sibiu.

Trafic DN7 paralizat ore în șir. Cozi de mașini pe 30 km pe sensul de mers

Joi, 21 decembrie, în jurul orei 17,25, la km 234 + 400 al DN7 / E81, în zona Balta Verde din Câineni - Vâlcea, a avut loc o coliziune între un trailer fără mașini,  o dubă și un autoturism, în care au fost implicate patru persoane.

Impactul a fost atât de violent încât ambele autovehicule au fost grav avariate (VEZI FOTO VIDEO). Șoferul din autotrailer, un bărbat de 30 de ani, din Tălmaciu - Sibiu, a rămas încarcerat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a alocat la intervenție două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj de descarcerare de la Stația Brezoi și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vâlcea. S-a mobilizat și ISU Sibiu (Câineni fiind mai aproape de Sibiu decât de Râmnicu Vâlcea) și a trimis la fața locului un echipaj SMURD cu medic.

Toate persoanele implicate în accident pe Valea Oltului au fost conștiente și cooperante, potrivit reprezentanților ISU Vâlcea. Echipajele SAJ au evaluat două dintre acestea. Victima încarcerată a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu, după ce a fost extrasă de salvatori dintre fiarele contorsionate.

Traficul s-a desfășurat alternativ ore în șir. La aproximativ patru ore distanță de momentul producerii accidentului de pe Valea Oltului, exista o coadă de mașini pe mai bine de 30 de kilometri pe un singur sens, între Câineni (Vâlcea) și municipiul Sibiu (pe A1) - (VEZI FOTO VIDEO). 

Pieton accidentat mortal pe DN1, la Șelimbăr

Tot joi, în jurul orei 22,40, la intrarea în Șelimbăr dinspre Veștem, la km 303 + 890 m al DN1, în județul Sibiu, un autoturism a acroșat un pieton. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 61 de ani, din Cisnădie, aflat în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul acestuia. La volanul mașinii se afla un vâlcean de 30 de ani.

În paralel cu accidentul de la Balta Verde, de pe DN7, o coliziune între alte trei autovehicule, două TIR-uri și un autoturism, a avut loc pe DN64, în Vâlcea, pe singura secțiune cu patru benzi din acest județ. Cercetările la fața locului au scos la iveală faptul că nu s-a păstrat distanța corespunzătoarea în timpul mersului. De altfel, aceasta este una dintre cauzele producătoare de accidente rutiere, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se grăbește, alături de viteză, neatenție la volan și depășirea neregulamentară. 

Beat criță la volan a intrat cu microbuzul într-un cap de pod

Vineri dimineața, 22 decembrie 2023, un alt accident rutier s-a produs pe DN7 / E81, la limita dintre județele Sibiu și Vâlcea. 

Din primele cercetări efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că șoferul unui microbuz de transport marfă, care se îndrepta spre Vâlcea, a pierdut controlul autovehiculului într-o curbă  și a intrat într-un cap de pod. Bărbatul a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spital, conștient.

Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Traficul rutier s-a desfășurat din nou alternativ, pe un singur sens pe DN7, dirijat de către polițiștii rutieri, dar potrivit reprezentanților IPJ Sibiu nu s-au înregistrat valori mari de trafic la primele ore ale dimineții de vineri, 22 decembrie.

Trei accidente rutiere până-n orele prânzului, în Sibiu

Tot în Sibiu, două ore mai târziu, un alt pieton a fost rănit în zona hipermarketului Kaufland din municipiul reședință de județ. Un șofer de 40 de ani din Jina a acroșat cu mașina o femeie de 77 de ani din municipiu. Victima a fost transportată la spital cu multiple leziuni. Evenimentul a dus la îngreunarea traficului în zonă. 

Apoi, în jurul prânzului, s-a produs și al treilea accident al zilei de vineri, pe șoselele din județul Sibiu. Două mașini au intrat în coliziune, cel mai probabil pe fondul neacordării de prioritate auto, după cum au concluzionat polițiștii în urma cercetărilor preliminare la fața locului. Mașinile erau conduse de doi sibieni, unul în vârstă de 49 de ani și celălalt în vârstă de 44 de ani. O femeie de 42 de ani, care a suferit multiple vătămări corporale în urma impactului dintre mașini, a fost transportată la spital. Și de această dată traficul a fost paralizat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite