Accident straniu pe Valea Oltului. O familie a căzut cu mașina de pe șosea într-un lac format de râul Olt VIDEO

0
Publicat:

Un accident rutier s-a petrecut duminică după-amiaza, 26 noiembrie 2023, pe Valea Oltului, în Vâlcea. O mașină a căzut de pe șoseaua DN7 într-un lac format în urma modificării traseului Oltului.

Deocamdată, nu este clar cum a ajuns mașina în lacul cunoscut de localnici și pescari drept Balta Proieni de pe Valea Oltului. Se știe însă că cei trei ocupanți ai autoturismului, care au reușit să iasă singuri din mașină, au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului orășenesc Brezoi, de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), cu policontuzii și hipotermie. Printre victime, se află și o minoră. 

Autoturismul a căzut în apă de la cel puțin cinci metri înălțime. Din imaginile transmise de ISU Vâlcea (VEZI VIDEO) reiese că impactul a fost destul de violent, pentru că autoturismul a distrus, înainte de a cădea în apă, parapetul de protecție din metal de pe marginea șoselei și a angrenat în cădere și un bloc de beton în care era prins acesta. 

Mașină căzută de pe DN7 în Balta Proieni pe Valea Oltului în Vâlcea Sursă ISU Vâlcea
Mașină căzută de pe DN7 în Balta Proieni pe Valea Oltului în Vâlcea Sursă ISU Vâlcea

„Pompierii militari vâlceni intervin la un accident rutier produs în localitatea Brezoi, pe DN7 / E81. Acționează forțe din cadrul Stației Brezoi cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe aparținând SAJ (Serviciul Județean de Ambulanță - n.red.). În accident este implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în Balta Proieni. Persoanele (care se aflau în mașină - n.red.) s-au autoevacuat și sunt evaluate de echipajele medicale”, a transmis inițial purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, Sorin Albinaru.

Balta Proieni din zona Brezoi Vâlcea de pe Valea Oltului - în imagine cea din stânga Foto pescuitul
Balta Proieni din zona Brezoi Vâlcea de pe Valea Oltului - în imagine cea din stânga Foto pescuitul

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea au completat ulterior: „Din cercetările efectuate, s-a stabilit că un bărbat de 45 de ani, din municipiul Târgoviște, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 7, în localitatea Proieni, la km 211+ 500 m, din cauze care urmează să fie stabilite în urma cercetărilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Mașina a părăsit partea carosabilă, ulterior răsturnându-se în canalul ce face legătura între Lacul Proieni și râul Olt”.

Despre victime, aceeași sursă a mai menționat că printre ele se află și o adolescentă de 13 ani. Cel mai probabil, ceilalți doi sunt părinții acesteia - conducătorul auto și o femeie de 47 de ani. Întreaga familie a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale suplimentare.

Ar mai fi de menționat că zona în care s-a produs acest accident pe DN7 Valea Oltului, este una în care de obicei se calcă accelerația, fiind un drum drept înainte de curba la stânga, pe direcția Sibiu - Râmnicu Vâlcea. Prin urmare, deseori aici se produc evenimente rutiere.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite