Decizia celui mai popular polițist din România: „După 27 de ani îmi dau demisia, renunțând la pensie” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai populari polițiști, devenit cunoscut pe Tik-Tok, dar și din serialul „Oamenii legii”, și-a făcut publică decizia de a renunța la profesie printr-un mesaj pe Facebook.

Viorel Teacă popularul polițist din Sibiu care și-a dat demisia Foto Arhiva personală
Viorel Teacă popularul polițist din Sibiu care și-a dat demisia Foto Arhiva personală

Ales să reprezinte imaginea Poliției Române, olteanul din Slatina ajuns la Sibiu în plină pandemie, în toamna lui 2020, s-a numărat printre cei opt polițiști protagoniști ai unui serial AXN a cărui premieră a avut loc anul trecut.

Polițistul vedetă de la Sibiu sau „polițistul cool” cum mai era cunoscut a anunțat miercuri dimineața, 17 mai, pe unul din conturile de pe rețelele de socializare: „Am decis după 27 de ani, să-mi dau demisia din Poliția Română, să renunț la pensie și să-mi fac familia fericită toată viața mea! Vreau să fiu fericit, oameni buni și să trăiesc în prezent! P.S. Cât despre voi (societatea civilă), vă iubesc nespus odată ce am ales să mă întorc în rândul vostru și să redevin civil! A fost o onoare să lucrez în Poliția Română și să cunosc atâția polițiști minunați! Norris, te iubește tati tău”.

„Nu am vârsta de pensionare”

Decizia, deși una cumva anunțată încă de la începutul anului, printr-un clip video în care cânta la pian, a luat prin surprindere pe toată lumea. Filmarea era însoțită de mesajul: A fost o onoare să lucrez în Poliția Română! Vă iubesc”, ceea ce i-a făcut pe mulți dintre urmăritorii săi să creadă că urmează să iasă la pensie.

Contactat de presa locală, avea să confirme faptul că intenționează să se retragă din Poliție, dar nu prin pensionare, întrucât vârsta nu-i permite, fără să ofere alte detalii.

O lună mai târziu, polițistul sibian avea să precizeze și printr-un alt mesaj scurt, fără să ofere detalii, că nu va ieși la pensie.

Celebru, grație rețelelor de socializare

Viorel Teacă a devenit extrem de popular prin intermediul rețelelor de socializare pe care postează cu regularitate filmulețe care devin rapid virale, pe diverse teme, preponderent educaționale sau pline de umor.

La un an de la venirea sa în Sibiu apărea fără să vrea într-un clip. Deranjat de faptul că i se cere să poarte mască în magazin, clientul unui magazin din Valea Aurie l-a amenințat cu un cuțit pe agentul de pază. Din echipajul de Poliție chemat la fața locului făcea parte și Viorel Teacă. Împreună cu colegul său, l-a dezarmat pe agresor, l-a imobilizat și încătușat.

Dar cele mai multe dintre clipurile virale îi aparțin. Una dintre cele mai vizualizate filmări surprinde o mașină oprită la control. Clipul cu mesajul: „Cea mai mare amendă pe care am dat-o” se referă de fapt la un cadou pe care i l-a dăruit fetiței de șapte ani care se afla pe bancheta din spate a mașinii, o Dacia veche. Micuța a primit un ghiozdănel nou și dulciuri. Ulterior, avea să mărturisească faptul că filmarea era una din perioada în care lucra la Slatina. 

„Oamenii vor să fii ca ei”

 A început să realizeze filmulețe în 2018, mai mult la insistențele soției care-i tot spunea că cine nu are Facebook nu există, în sensul că nu este vizibil și nici conectat la realitate. Ceea ce avea să se dovedească la scurt timp, pentru că a ajuns să aibă rapid aproximativ 100.000 de urmăritori pe cele două conturi ale sale. Apoi a înțeles și rolul TikTok-ului, iar astăzi are peste 700.000 de urmăritori, iar clipurile sale au strâns mai bine de șase milioane de aprecieri: „Oamenii vor să fii ca ei: copiii vor să te joci cu ei, să ai TikTok, tinerii vor să ai Facebook și să fii activ acolo...”

„Ai reîmprospătat imaginea polițistului român prin implicarea ta activă!”

Absolvent de Drept, Viorel Teacă a lucrat și ca asistent medical, trei ani și jumătate, având cursuri de specializare în Anglia. Mai nou s-a arătat interesat de o tehnică japoneză pentru sănătate extrem de populară, obținând o certificare în Terapia Reiki.

Anul trecut, Viorel Teacă a fost ales să promoveze noile uniforme ale Poliției Române și a fost decorat de Ministerul Afacerilor Interne cu „Emblema de Onoare”. 

„Dacă erau salariile decente și condițiile optime sigur nu plecai! Te felicităm pentru decizia luată! Ai grijă de familia ta! Sănătate! Ai reîmprospătat imaginea polițistului român prin implicarea ta activă! Sperăm ca niciodată să nu te compromiți politic și să îți păstrezi echilibrul și umanitatea! Succes!”, i-au transmis reprezentanții comunității „Polițiști - Uniți suntem Puternici” printr-un comentariu la postarea sa legată de decizia de retragere din Poliție.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite