Crimă macabră lângă Piața Mare a Sibiului. Victima a fost dezbrăcată, iar „criminalul cu ciocan” a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul unui bărbat a fost descoperit dezbrăcat lângă un imobil părăsit aflat în centrul Sibiului, la doi pași de Piața Mare. Amănunte înfiorătoare au ieșit la iveală în urma anchetei.

Locul în care s-a produs crima din Sibiu aproape de Piața Mare SURSA oradesibiu.ro
Locul în care s-a produs crima din Sibiu aproape de Piața Mare SURSA oradesibiu.ro

Macabra descoperire a avut loc miercuri, 8 martie. Cadavrul unui bărbat gol pușcă a fost observat pe un teren viran de lângă o clădire aflată în stare avansată de degradare. Anchetatorii au realizat că au de-a face cu o crimă, iar ucigașul a fost prins în aceeași zi, după ore de căutări, cu puțin timp înainte de miezul nopții

În urma audierilor s-au aflat dedesubturile acestei povești, cum ar fi faptul că victima și agresorul se cunoșteau: erau doi oameni ai străzii care locuiau de multă vreme împreună în imobilul părăsit.

Crima din Sibiu a fost comisă însă luni, 6 martie, când cei doi s-au îmbătat și s-au luat la ceartă. De aici până la ce a urmat nu a mai fost decât un pas. Criminalul a luat un ciocan cu care și-a lovit amicul de pahar, până l-a lăsat fără suflare.

Apoi s-a culcat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În ziua următoare, l-a dezbrăcat și l-a târât pe terenul viran de lângă clădirea părăsită. Aici a fost descoperit cadavrul o zi mai târziu.

Joi, 9 martie, autorul crimei a fost arestat preventiv.

A dormit cu victima în casă și apoi a scos-o dezbrăcată și a camuflat-o cu pături

Crima a îngrozit întreaga comunitate din municipiul Sibiu. Locul în care s-a produs, la intersecția străzilor Constituției și General Magheru, este înconjurat de case și blocuri. Cadavrul a fost acoperit cu pături, pentru a nu atrage atenția. Cu toate acestea, cel care l-a descoperit susține că a fost atras de o pată de sânge și a alertat autoritățile. 

Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală unde medicii legiști au confirmat bănuielile anchetatorilor și anume că moartea survenise prin violență, date fiind urmele de lovituri cu un obiect dur din zona capului, și că aceasta s-a produs cu câteva zile înainte.

Anchetatorii au refăcut filmul tragicului eveniment: de la cearta dintre cei doi bărbați și până la intenția de a ascunde cadavrul. Interesant este că după ce l-a omorât, criminalul l-a așezat în pat și l-a acoperit, ca și cum ar fi dormit.

Nu este foarte clar dacă două zile a stat cu cadavrul în casă sau două zile a stat cadavrul dezbrăcat, afară, dar camuflat de pături, pe terenul viran. Anchetatorii bănuiesc că ucigașul avea de gând să-și îngroape victima, dar nu a mai apucat.

Imobilul părăsit a mai fost scena unei tragedii: un bărbat a murit ars de viu

Potrivit unui martor care locuia împreună cu cei doi, dar care a susținut că nu s-a aflat acasă în timpul tragediei, agresorul și victima obișnuiau să se certe, mai ales sub influența băuturilor alcoolice.

Deși anchetatorii au declarat că un trecător a fost cel care a găsit cadavrul, având în vedere distanța destul de mare dintre locul în care se afla corpul neînsuflețit și stradă, cel mai probabil cel care a alertat autoritățile este tot martorul care locuia cu cei doi în imobil.

Casa părăsită în care trăiau cei trei, în ciuda aspectului, era în interior, cel puțin în încăperile locuite, destul de îngrijită, dar în rest era o ghenă.

Judecând după cum își aranjase camera, agresorul părea un om credincios și extrem de ordonat, iar cunoscuții l-au descris ca fiind un om destul de liniștit. În imaginile surprinse la fața locului se observă pe lângă cărți și cutii de creme, și multe icoane.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru omor

Imobilul în care a fost comisă crima a mai fost scena unei tragedii petrecută toamna trecută când un alt bărbat și-a pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare. Era și el amic cu cei doi, clădirea fiind folosită ca adăpost de către oamenii străzii.

Suspectul a fost reținut în urma audierilor. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani din Ludoș, Sibiu. Victima avea 51 de ani. 

Joi noaptea, 9/10 martie, un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru omor, pe numele lui Nicolae Teodorescu: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință (...) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.03.2023 până la data de 07.04.2023, inclusiv, a inculpatului T.N. cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 C.p. În baza art. 230 C. proc. pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului T.N..”

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite