Bărbat arestat după ce i-a tăiat gâtul amicului de pahar. A sunat la 112, apoi nu a mai recunoscut nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine ilustrativă Foto Arhiva Adevărul
Imagine ilustrativă Foto Arhiva Adevărul

Un sibian de 61 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv, fiind acuzat că şi-a ucis amicul de pahar, după ce au petrecut împreună în casa agresorului, înainte de Paşte.

În data de 25 aprilie, în urma unui apel la 112, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor. Primele ipoteze sunt că omorul ar fi fost comis, cel mai probabil, vineri, 22 aprilie, când un sibian de 53 de ani s-a dus în vizită pe la un amic, care locuia pe strada Oslo, din municipiul Sibiu. 

„La data de 25 aprilie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor. Din cercetările efectuate, s-a reţinut că, în intervalul 20 - 22 aprilie 2022, însă cel mai probabil în data de 22 aprilie, victima (bărbat în vârstă de 53 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) s-a deplasat la domiciliul inculpatului din municipiul Sibiu (bărbat în vârstă de 61 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), unde cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice”, a menţionat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Sibienii au început să petreacă în cinstea Paştelui care urma să vină, dar la un moment dat, sub efectul alcoolului, şi-au amintit de vechi probleme nerezolvate şi au început să se certe. De la ceartă la bătaie n-a mai fost decât un pas. Cert este că la un moment dat, în toiul scandalului, gazda a luat un cuţit cu care şi-a înjunghiat musafirul de mai multe ori. În urma leziunilor suferite, victima a murit.

„Între aceştia a apărut un conflict spontan, inculpatul declarând că a fost împins de către victimă, apoi a luat un cuţit de pe masă şi a tăiat victima de mai multe ori în zona gâtului şi a feţei, decesul victimei intervenind la scurt timp”, a precizat aceeaşi sursă. 

Abia după trei zile de la comiterea crimei, agresorul a sunat la 112, ca să anunţe ce s-a întâmplat, deşi ulterior avea să spună anchetatorilor că nici nu ar fi fost de fapt acasă în momentul tragediei. Practic a stat trei zile cu mortul în casă, în perioada sărbătorilor pascale. De frică, a locuit însă mai mult în garaj. Iar luni, pe 25 aprilie, a cedat şi a sunat la numărul unic de urgenţă. 

În ciuda declaraţiilor sale, sibianul de 61 de ani a fost reţinut în aceeaşi zi, pentru 24 de ore, pentru omor, odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale. 

 

„Prin ordonanţa procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 25 aprilie, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Urmare a probatoriului administrat, procurorul a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore şi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia”, a mai menţionat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Marţi, 26 aprilie, prezentat unui judecător pentru drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Sibiu, criminalul N.C. a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, urmare a propunerii procurorului de caz. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Spitale acuzate că-şi înfometează pacienţii versus unităţi cu meniu variat: „Ce să faci cu 11 lei?” FOTO

„Marea Olteniei” şi satul de vacanţă recăpătat după două decenii de procese: schi nautic, debarcader, insule artificiale VIDEO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite