Contrabandă cu rachiu la Sibiu. Zeci de butoaie cu alcool, găsite într-o distilerie clandestină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două percheziții domiciliare ale polițiștilor din Sibiu, la sediile unei firme asupra căreia plana suspiciunea că face evaziune fiscală, au scos la iveală o distilerie clandestină și un depozit cu zeci de butoaie cu alcool.

La data de 28 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Sibiu, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter, despre operațiunea care a dus la descoperirea cazului de contrabandă cu răchiu (VEZI VIDEO), pe lângă cel de evaziune fiscală.

Zeci de butoaie cu alcool de contrabandă găsite în beciul unui afacerist din Sibiu Foto IPJ Sibiu
Zeci de butoaie cu alcool de contrabandă găsite în beciul unui afacerist din Sibiu Foto IPJ Sibiu

Distileria clandestină, descoperită întâmplător în urma unor percheziții

Cel vizat este administratorul unei societăți comerciale cercetat întrucât existau dovezi că ani de zile a „vândut la negru” o serie de produse: „În perioada 2017 – 2021, ar fi achiziționat mărfuri pe care, ulterior, le-ar fi comercializat prin intermediul magazinelor societății, fără ca aceste operațiuni să fie înregistrate în contabilitate și declarate organului fiscal”.

În acest mod, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu 151.000 de lei (aproximativ 30.000 de euro), potrivit anchetatorilor.

Confiscări afacerist sibian care făcea evaziune fiscală și contrabandă cu alcool IPJ Sibiu
Confiscări afacerist sibian care făcea evaziune fiscală și contrabandă cu alcool Sursă IPJ Sibiu

Doar că în urma perchezițiilor derulate în cursul dimineții de marți, 28 mai, într-unul dintre imobile verificate, polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Sibiu au dat peste o adevărată fabrică de alcool - o distilerie ilegală cu zeci de butoaie pline cu răchiu - în total „1.500 de litri de băuturi alcoolice spirtoase produse și deținute fără respectarea normelor legale”.

Anchetă, extinsă

„În baza celor constatate, cercetările penale s-au extins și cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 452, aliniatul 1, literele a) și b) din Legea nr. 227/2015, respectiv producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse”, au mai menționat reprezentanții Poliției Județene Sibiu, menționând și că tot răchiul a fost confiscat.

Zeci de butoaie cu alcool de contrabandă găsite în beciul unui afacerist din Sibiu Foto IPJ Sibiu
Zeci de butoaie cu alcool de contrabandă găsite în beciul unui afacerist din Sibiu Foto IPJ Sibiu

Anchetatorii au ridicat de la fața locului și o serie de bunuri menite să constituie probe în cadrul cercetărilor - „mai multe mijloace de probă, telefoane mobile, documente și sume de bani”.

„Cercetările vor continua pentru stabilirea situației de fapt și aplicarea măsurilor legale în consecință. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean General de Brigadă „Mihail Rasty” Sibiu”, au mai menționat reprezentanții IPJ Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite