A fost găsită persoana care a vandalizat statuia lui Samuel von Brukenthal. Cine este şi ce sancţiune a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Samuel von Brukenthal din Sibiu vandalizată cu vopsea Foto Adevărul
Statuia lui Samuel von Brukenthal din Sibiu vandalizată cu vopsea Foto Adevărul

La finele săptămânii trecute, o persoană a aruncat cu vopsea, în mai multe culori, pe statuia lui Samuel von Brukenthal din Sibiu. Pe baza imaginilor surprinse de sistemul de supraveghere video al oraşului a fost prins făptaşul.

Poliţia Sibiu a reuşit să identifice persoana care a vandalizat statuia din Piaţa Mare a municipiului reşedinţă de judeţ. Aceasta a primit o amendă şi urmează să plătească şi contravaloarea pagubei create.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu, în cursul acestei zile (11 octombrie - n.r.) a fost identificat bărbatul care în dimineaţa zilei de 9 octombrie, în jurul orei 06:00, ar fi aruncat cu o substanţă ce pare vopsea pe o statuie din Piaţa Mare a municipiului Sibiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, Luciana Lazăr. 

Aceeaşi sursă a oferit şi alte amănunte despre vandalizator şi sancţiunea primită de acesta: „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei conform art. 2 punctul 4 din Legea 61/1991 (aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii, ori pagube materiale)”.

Ancheta va continua, au mai menţionat reprezentanţii Poliţiei Sibiu, urmând a fi luate măsurile legale în funcţie de prejudiciul comunicat de către partea vătămată.

Vă mai recomandăm şi: 

Statuia lui Brukenthal din Sibiu, pângărită. Vandalizatorul, surprins pe camerele de luat vederi

Scandalul Brukenthal. Naţionaliştii critică statuia baronului de la Sibiu, istoricii îi contrazic FOTO

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite