Viol în grup înainte de sărbători. În loc să ajungă la discotecă, victima a fost ademenită în „casa ororilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de anchetatori vâlceni a decis, miercuri, reținerea a patru tineri acuzați că au violat o fată din Roești - Vâlcea. Violul în grup a avut loc la jumătatea lunii decembrie, în Horezu.

Viol în grup în Horezu - Vâlcea Foto ilustrativă
Viol în grup în Horezu - Vâlcea Foto ilustrativă

Mai multe probe au fost ridicate de la casele suspecților în urma unor percheziții domiciliare care au avut loc miercuri dimineața, în două localități vâlcene.

Din informațiile oferite de către reprezentanții Poliției Județene Vâlcea reiese că fapta s-a consumat în noaptea de 17 / 18 decembrie, în locuința unuia dintre tineri. Aici, o tânără de 19 ani, provenită dintr-o localitate aflată la 33 de kilometri depărtare, amica unuia dintre violatori, a fost imobilizată și forțată de întrețină raporturi sexuale cu patru tineri cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani. 

Potrivit unor surse, tânăra a plecat de acasă în respectiva seară de weekend cu gândul de a merge la o discotecă în Berbești, un oraș aflat la 30 de kilometri depărtare de localitatea de domiciliu a fetei. Îl cunoștea pe unul dintre tineri. Doar că în loc de Berbești a ajuns la Horezu, și nu la discotecă, ci în locuința unuia dintre suspecți, unde i se spusese că se va ține o petrecere.

Întreaga poveste a ieșit la iveală după aproximativ o săptămână, când tânăra a dezvăluit ororile la care a fost supusă și a depus o plângere la Poliție, în urma căreia s-a deschis un dosar penal. Toți făptașii au fost identificați, iar miercuri polițiștii au descins la casele acestora pentru a căuta dovezi care să le demonstreze vinovăția. 

Suspecții au fost reținuți deocamdată pentru 24 de ore, urmând ca joi dimineața, 5 ianuarie, să fie prezentați unui judecător de drepturi și libertăți cu propunerea de arest preventiv.

„În această dimineață, polițiștii orașului Horezu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au efectuat patru percheziții domiciliare, într-un dosar penal care vizează comiterea infracțiunii de viol. Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 17/18.12.2022, cei patru tineri în timp ce se aflau la domiciliul unuia dintre ei, prin punerea în imposibilitatea de a-și exprima voința și profitând de această stare, au întreținut raporturi sexuale cu o fată de 19 ani, din comuna Roești, județul Vâlcea”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Sursa citată a mai precizat că în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele celor patru suspecți, dintre care două pe raza orașului Horezu și alte două pe raza orașului Berbești, au fost reținute mai multe dovezi: „Au fost descoperite și ridicate mijloace de probă ce au legătură cu fapta cercetată”.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite