Managerul de spital care a ameninţat cu violul şi bătaia o asistentă a scăpat cu o mustrare: „Marş, jigodia dracu´!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, medicul Edward Stanca a scăpat cu o mustrare după ce a ameninţat cu violul şi bătaia o angajată Foto colaj
Managerul Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, medicul Edward Stanca a scăpat cu o mustrare după ce a ameninţat cu violul şi bătaia o angajată Foto colaj

Consiliul Judeţean Vâlcea a finalizat ancheta în cazul managerului Spitalului de Psihiatrie Drăgoeşti, medicul Edward Stanca, care a insultat şi a ameninţat o asistentă.

În luna mai a acestui an, o înregistrare în care era surprins un schimb şocant de replici între doi angajaţi ai unui spital din Vâlcea a apărut în spaţiul public.

Cu această ocazie s-a aflat că cei implicaţi sunt managerul unităţii medicale - Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti - şi una dintre asistente, dar şi că incidentul era unul mai vechi. 

Deşi nu s-a vorbit despre persoana care a dat publicităţii înregistrarea realizată chiar de către asistentă, care între timp a fost avansată, tocmai această promovare ar fi declanşat nemulţumiri în rândul colegilor de serviciu.  

Scandalul cu ameninţările de tip mafiot -  „Marş, jigodia dracu´! Te joc în picioare şi pe fie-ta o dau la albanezi” - a fost urmat de o anchetă disciplinară a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, în subordinea căruia se află unitatea medicală şi de suspendarea din funcţie a directorului instituţiei, pe perioada derulării cercetărilor.

Medicul Edward Stanca a mărturisit că s-a enervat pentru că asistenta nu-şi îndeplinea sarcinile de serviciu.    

La finalul anchetei CJ Vâlcea, medicul vâlcean s-a ales doar cu o mustrare, comisia considerând că pedeapsa primită de manager este proporţională cu greşeala sa, având în vedere şi suspendarea din funcţie în timpul cercetărilor.

Adrian Mihăilă, administratorul judeţului, care a condus comisia de ancheta, a menţionat faptul că managerului Edward Stanca i s-a pus în vedere să-şi „upgradeze comportamentul la nivelul funcţiei şi poziţiei pe care le are” şi că pedeapsa primită de către aceste este „justă pentru acest nivel al conflictului”.

La nivelul Poliţiei se află în continuare în lucru un dosar de cercetare penală, pentru purtare abuzivă, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, fapte care-l privesc pe directorul spitalului, chiar dacă este vorba despre „cercetare in rem”.

„Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare!”

Dosarul de cercetare penală a fost deschis de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni, care răspunde şi de localitatea Drăgoeşti în care se află spitalul de psihiatrie, ancheta fiind făcută sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. 

Înregistrarea care a declanşat întregul scandal a fost şi ea anexată acestui dosar, asistenta fiind cea care a depus plângerea. Poliţiştii au descoperit că incidentul a avut loc în vara anului 2020. 

Alte surse susţin că problemele între cei doi sunt mai vechi, iar înregistrarea dialogului şocant a fost dată publicităţii de un / o coleg/ă de serviciu. 

    

„Marş acasă, scroafa dracului ce eşti! Vrei să-ţi dau două după cap? Dacă îţi dau una în ochelari, îţi zboară faţa! Handicapato! Bagă-ţi minţile în cap, că te joc în picioare!... Marş, jigodia dracu! Să nu dau în tine?... Şi pe Mustaţă ţi-l… Vă toc pe amândoi şi pe fie-ta o dau la albanezi, să ţi-o f…tă!”, sună ameninţările managerului Edward Stanca.

Reacţia angajatei la ameninţările cu violul şi bătaia demonstrează şocul suferit la auzul spuselor superiorului: „Să-mi spuneţi de ce mă jucaţi în picioare?... Să nu daţi în mine! Vai de capul meu…”

„Managerul a fost provocat”

Primarul localităţii Drăgoeşti, Bebe Melente, a declarat pentru „Adevărul”, la momentul izbucnirii scandalului, că înregistrarea redă doar o parte din incident, că managerul ar fi fost provocat, dar şi că acest lucru nu-i scuză comportamentul. Acesta a mai menţionat şi că în cei 13 ani de când Edward Stanca se află la conducerea unităţii medicale nu a auzit de alte incidente asemănătoare. 

Aceeaşi opinie o are şi administratorul judeţului, cel care a condus ancheta disciplinară, care a spus încă de la început că bănuieşte că între cei doi a existat un conflict de muncă, ce a escaladat şi s-a ajuns la schimbul de replici. A recunoscut însă şi că: „De fapt, eu n-am auzit decât un monolog, ca rezultat al unor discuţii anterioare” 

Managerul a intrat în trecut în conflict şi cu un fost primar nemulţumit de modul în care se fac angajările la spital, dar acest lucru avea un cu totul alt substrat, soţia prim-gospodarului fiind şi ea angajată la cea vreme a unităţii medicale.

Medicul Edward Stanca a recunoscut că avut o ieşire nervoasă din cauza asistentei care nu-şi făcea treaba cum trebuie, dar a ţinut însă să sublinieze că problemele s-au rezolvat şi nu mai există nici o stare conflictuală. 

Cu puţin timp înainte de apariţia înregistrării, Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti a mai fost implicat într-un scandal în momentul în care s-a aflat că angajaţii, în frunte de managerul, refuză să se vaccineze împotriva SARS - CoV-2, fapt ce a coincis cu o incidenţă de 10 cazuri la mia de locuitori, dar şi cu două focare în unitate, pornite din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar.   

Vă mai recomandăm şi:

Dialog halucinant între directorul unui spital şi o angajată: „Marş, jigodia dracu'! Te joc în picioare şi pe fie-ta o dau la albanezi!“ VIDEO

Managerul înregistrat când înjura o angajată, bănuit de purtare abuzivă, delapidare şi abuz în serviciu 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite