Trafic blocat timp de o oră, pe Valea Oltului, la ieșire din defileu, din cauza unui TIR UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulația pe Valea Oltului între Sibiu și Râmnicu Vâlcea s-a blocat total marți după-amiaza, 30 mai 2023, în urma unui incident rutier, produs la intrare în stațiunea balneară Călimănești - Căciulata.

Un TIR a blocat circulația la ieșire din Defileul Oltului spre Vâlcea Foto Amator jpg
Un TIR a blocat circulația la ieșire din Defileul Oltului spre Vâlcea Foto Amator jpg

UPDATE, ora 17.40 Traficul pe DN7 / E81, la ieșirea sudică din Defileul Oltului, a fost deblocat după aproximativ o oră de la anunțarea incidentului rutier.

Știrea inițială

Un TIR plin cu marfă a făcut pană în apropierea intersecției DN7 cu DN7CC - centura de ocolire a orașului - stațiune Călimănești, la ieșirea sudică din Defileul Oltului. Incidentul a paralizat circulația între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, ceea ce a dus la crearea de cozi infernale în trafic. 

„Pe DN 7, km 198+100m, în localitatea Călimănești, la un autotir încărcat s-ar fi produs explozie la roata din dreaptă față a acestuia, moment în care ar fi acroșat parapetul de pe partea stângă a sensului său de mers, spre Râmnicu Vâlcea. Traficul este blocat în ambele sensuri. Polițiștii sunt prezenți la fața locului pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea.

Cozile disperării pe Valea Oltului Foto colaj jpg
Cozile disperării pe Valea Oltului Foto colaj jpg

Traficul a înregistrat valori ridicate marți, 30 mai, și din cauza lucrărilor demarate la carosabilul DN7 / E81. Spre exemplu, pe raza localității Budești, între km 167 + 000 – 169 + 500 m, s-au planificat activități pentru așternerea de covor asfaltic, între orele 08:00 – 18:00, perioadă în care circulația rutieră s-a derulat pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație. Este vorba despre tronsonul de la ieșirea de pe Dealul Negru, spre Râmnicu Vâlcea.

Pe cealaltă secțiune, pe raza localității Călimănești, între km 198 + 600 m – 201 + 000 m, chiar în extremitatea sudică a defileului, s-a acționat pentru curățirea carosabilului în urma ranguirii versanților, între orele 08:00 – 16:00, circulându-se de asemenea pe un singur sens de mers.

De altfel, locul în care s-a produs incidentul rutier de marți după-amiaza se află la mai puțin de o jumătate de kilometru de zona în care au acționat drumarii și alpiniștii. TIR-ul a făcut pană chiar pe Viaductul Poștei, la câțiva zeci de metri depărtare de intersecția cu șoseaua de centură. 

Și luni, 29 mai 2023, s-a circulat la fel de greu atât pe Valea Oltului, cât și pe Dealul Negru, ambele tronsoane ale DN7 / E81, în județul Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite