TIR condus în comă alcoolică pe Valea Oltului. Șoferul turc, arestat în Vâlcea

0
Publicat:

Șoferul unui TIR, cetățean turc în vârstă de 47 de ani, care doar printr-o minune nu a omorât pe cineva pe Valea Oltului, de beat ce era, a fost arestat, după o urmărire ca-n filme, joi, 30 martie 2023.

Șofer turc prins cu o alcoolemie record pe Valea Oltului și arestat Foto colaj IPJ Vâlcea
Șofer turc prins cu o alcoolemie record pe Valea Oltului și arestat Foto colaj IPJ Vâlcea

Polițiștii vâlceni au aflat cu stupoare că șoferul urmărit pe DN7 / E81, în zona stațiunii Călimănești - Căciulata era aproape de comă alcoolică: 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost valoarea indicată de aparatul etilotest și 3,81 g la mie alcoolemia indicată de cele două probe de sânge recoltate la Spitalul Județean Vâlcea.

Povestea a început marți, 28 martie, când în jurul orei 16.00, un ansamblu de vehicule format din cap tractor marca Renault și semiremorcă marca Schmitz a atras atenția unui echipaj de poliție, din cauza traiectoriei haotice pe care o avea, pe Valea Oltului - DN7 / E81.

Polițiștii vâlceni au pornit imediat în urmărirea acestuia și au reușit să-l oprească după mai bine de un kilometru.

Când șoferul a coborât însă din TIR, pe polițiști i-a izbit halena pe care o împrăștia în jur. Etilotestul le-a confirmat bănuielile și, dată fiind valoarea mare a rezultatului, l-au condus la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, unde cadrele medicale au fost convinse că au greșit primul test.

Așa că i-au mai făcut unul. Valoarea-record înregistrată în urma analizelor a fost cea care l-a convins pe magistratul Judecătoriei Brezoi că șoferul reprezintă un pericol public pe șosele.

Cetățeanul turc prins de polițiștii vâlceni care circulase pe sensul Sibiu - Râmnicu Vâlcea, pe Valea Oltului, avea de gând să ajungă în acest mod până în Bulgaria. A fost oprit din fericire în zona Seaca din Călimănești. 

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au dispus la data de 29 martie punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, cetățean turc aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. La data de 30 martie 2023, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, de la Judecătoria Brezoi, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”, s-a precizat într-un comunicat de presă al Parchetului Județean Vâlcea, referitor la acest caz. 

Procurorii au mai menționat că cercetările s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din Călimănești - Vâlcea, iar ancheta va continua.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite