De ce nu pleacă șoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului de o lună: „Are TIR-ul reparat“ VIDEO

0
Publicat:

Povestea șoferului ucrainean care în urma unui accident rutier a rămas blocat pe Valea Oltului, în urmă cu o lună, pentru că TIR-ul s-a defectat, încă nu s-a încheiat.

Între timp au apărut informații noi despre acesta. Români inimoși l-au sprijinit să reziste pe parcursul acestei luni, pe DN7 / E81, într-o parcare din județul Vâlcea, unde a petrecut cea mai mare perioadă.

Deși a fost ajutat să repare capul de tractor avariat - un patron din București i-a oferit atât piesele necesare, cât și angajați care să-l ajute să le schimbe (vezi video) -, șoferul ucrainean Pedro nu a părăsit deocamdată nici locul și nici țara, spre uimirea tuturor celor care l-au susținut de-a lungul timpului sau au aflat despre cazul său.

Miercuri, 29 martie, era în continuare în parcarea de pe Valea Oltului, din zona Proieni - Brezoi.

Cel care l-a ajutat în ultimele zile a postat pe Tik-Tok mai multe filmulețe, intervenții preluate și de alte rețele de socializare, care s-au viralizat rapid.

Șoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului alături de românii care au venit în ajutor Foto colaj
Șoferul ucrainean blocat pe Valea Oltului alături de românii care au venit în ajutor Foto colaj

A rămas să păzească TIR-ul plin cu marmură neagră - o încărcătură prețioasă 

Pe surse am aflat și motivul principal pentru care nu a putut pleca, deși aparent nimic nu l-ar mai împiedica să facă acest lucru: marfa pe care o transporta în TIR - marmura neagră în valoare de peste 8 miliarde lei (vechi, probabil - n.red.).

De fapt, din această cauză a și rămas în România, în realitate, nu pentru că n-ar fi putut să-și lase TIR-ul aici până este reparat: nu poate să plece fără acordul proprietarului firmei. Doar că după atâta vreme, a rămas și fără bani și fără mâncare, la mila oamenilor.

Aștepta să revină patronul care a plecat încărcat cu primul TIR de marfă. Această informație este confirmată și pe rețelele de socializare, unde șoferii români menționează că, de fapt, cel care a provocat incidentul rutier a fost patronul. Acesta urma să ducă la destinație marfa din cel de-al doilea TIR, neimplicat în incidentul rutier, iar apoi să se întoarcă fie cu piese de schimb, fie cu un utilaj de tractare, pentru a prelua și restul de marfă. 

Un alt motiv pentru care Pedro încă se află pe Valea Oltului, în urma reparațiilor din ultimele zile, ar fi și faptul că autovehiculul mai are nevoie de o pernă de aer și o supapă, care urmau să fie aduse cel mai probabil miercuri, 29 martie.

Abandonat pe Valea Oltului

„Am trecut pe la colegul ucrainean și pot să vă spun că este ok în privința mâncării, spălatului și a îmbrăcămintei. Cam tristă povestea lui. De fapt, nu el a avut accident, ci patronul lui, turc. A condus un Iveco și a intrat în spatele altui camion, l-a lăsat pe ucrainean de pază la camion și el a plecat în Turcia cu camionul ucraineanului. Cine știe când se va întoarce la el să îl ia de acolo”, confirma în urmă cu o săptămână un alt șofer care-i îndemna pe toți cei care tranzitează zona să-l ajute pe Pedro cu bani pentru mâncare caldă la localul din zonă.

Datorită prețioasei sale încărcături, Poliția Rutieră Vâlcea a patrulat în permanență prin zonă, pentru a se asigura că nu sunt probleme cu Pedro și TIR-ul său.  

Patronul turc din Uzbekistan încă nu a trimis ajutorul promis

În urmă cu două săptămâni, prefectul de Vâlcea, Mihai Oprea, declara pentru „Adevărul” că firma de transporturi internaționale cu sediul în Uzbekistan la care lucra șoferul ucrainean a anunțat că a trimis deja un utilaj pentru a tracta TIR-ul blocat pe Valea Oltului până la destinație, și că urma să ajungă în cel mult o săptămână.

Lucru care nu s-a întâmplat, deși au trecut între timp 14 zile. Tot românii au fost cei care l-au ajutat să-și repare TIR-ul. 

Cazul acestui șofer ucrainean blocat pe Valea Oltului a ajuns în atenția publicului datorită lui Ilie Matei, creatorul paginii de Facebook „Omul șoselelor” - un șofer profesionist care la rândul său a ajuns să dețină propria companie de transport de marfă și care prin intermediul rețelelor de socializare expune deseori problemele colegilor din branșă. 

În urma apelului făcut și impresionați de acest caz social, foarte mulți români s-au mobilizat și s-au arătat dornici să-l ajute pe ucraineanul Pedro cu bani, alimente, haine, țigări, unii chiar i-au oferit oportunitatea de a face un duș etc..

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite