Tâlhării în vecinătatea zonei centrale din Râmnicu Vâlcea: „Persoane mascate le-au pus cuțitul la gât”

0
Publicat:

În două zile consecutive, la Poliția Râmnicu Vâlcea s-au primit mai multe plângeri de la victimele unor tâlhării. Faptele au fost comise în apropierea zonei centrale a municipiului reședință de județ.

Tâlhării în apropierea zonei centrale a orașului Râmnicu Vâlcea pe faleza Olăneștiului Foto Colaj
Tâlhării în apropierea zonei centrale a orașului Râmnicu Vâlcea pe faleza Olăneștiului Foto Colaj

Trei tineri au sesizat autoritățile că au fost tâlhăriți noaptea în timp ce se plimbau pe falezele Olăneștiului, un râu care brăzdează orașul de la vest la est. 

Victimele au sesizat că două persoane mascate le-au pus cuțitul la gât și le-au cerut obiectele valoroase pe care le aveau asupra lor. Amenințați cu moartea, le-au dat tot: bani, telefoane, bijuterii.  

Este vorba despre două tâlhării comise în două nopți consecutive. Într-una, agresorii au încolțit doi tineri. Deși autoritățile n-au intrat în prea multe detalii, cel mai probabil sistemul video de supraveghere al orașului i-a ajutat pe anchetatori să dea de urma suspecților.

După aproximativ trei săptămâni de căutări, tâlharii au fost găsiți și reținuți, pentru ca în ziua imediat următoare, miercuri, 22 martie, să fie arestați preventiv, chiar dacă unul dintre făptași este minor.

Zona în care s-au comis tâlhăriile se află la o oarecare distanță de blocurile din jur, în apropierea căii ferate care, de asemenea, trece prin interiorul orașului, de la nord la sud. Este destul de circulată pietonal, în special ziua, dar și noaptea, deși iluminatul corespunzător în zonă a fost veșnic o problemă. 

Tâlharii, arestați preventiv

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în urma unor percheziții domiciliare, au reținut pentru 24 de ore, două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, la începutul lunii martie, în două nopți la rând, în apropierea podului ce traversează râul Olănești (podul de cale ferată - n.red.), persoane mascate și sub amenințarea unor arme albe, au sustras mai multe bunuri de la trei tineri, din municipiul Râmnicu Vâlcea”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Loredana Sandu.

Sursa citată a menționat că tâlharii au fost reținuți marți, 21 martie, în baza probatorului administrat în cauză de anchetatori. Miercuri, 22 martie., magistrații Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au acceptat propunerea procurorului de caz și au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, a celor doi suspecți, acuzați de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată..

„Acțiunea a beneficiat și de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea. Cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, a mai menționat reprezentanta Poliției Județene Vâlcea. 

Alte tâlhării: un adolescent a fost lăsat desculț, iar un curier deposedat de alimente

În urmă cu aproximativ un an, în luna februarie 2022, tot pe timpul nopții, într-o zonă aflată la aproximativ 500 de metri depărtare de actualul loc al tâlhăriilor din Râmnicu Vâlcea, un adolescent a fost lăsat desculț. Doi agresori l-au pălmuit și l-au bătut cu o bâtă de baseball ca să-l convingă să renunțe la toate bunurile de valoare pe care le avea asupra sa. Băiatul se ducea la o întâlnire cu iubita. 

În ianuarie 2021, un curier a fost deposedat de mâncarea pe care o ducea unui client de trei bărbați. Făptașii au fost prinși după aproximativ două luni de la comiterea tâlhăriei nocturne și au ajuns după gratii. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite