Arestaţi după ce au jefuit un curier care livra mâncare şi băutură la domiciliu

0
0
Tineri arestaţi pentru că au tâlhărit cu un cuţit un curier care livra comenzi la domiciliu Foto generică
Tineri arestaţi pentru că au tâlhărit cu un cuţit un curier care livra comenzi la domiciliu Foto generică

Isprava s-a petrecut în Râmnicu Vâlcea. Trei tineri au fost arestaţi pentru tâlhărie după ce au atacat un bărbat cu un cuţit.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au fost reţinuţi iniţial timp de 24 de ore, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată. 

Prezentaţi marţi, 30 martie unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, acesta a decis arestarea preventivă a celor trei pentru 30 de zile. 

Din informaţiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălin Udrea, reiese că în noaptea de 28 / 29 ianuarie, cei trei au deposedat de bunuri, prin acte de violenţă, un bărbat de 43 de ani, în timp ce acesta livra mâncare la o adresă din municipiu.

Poliţia a fost alertată la scurt timp de personalul „Papadream” o firmă care livrează la domiciliu mâncare, băutură şi alte produse, de la o serie de restaurante şi magazine din Râmnicu Vâlcea. 

„În fapt, poliţiştii au fost anunţaţi în cursul nopţii, de dispecerul unei firme de catering, cu privire la faptul că unul dintre livratori, în timp ce livra o comandă de 200 de lei, ar fi fost deposedat de alimente, de către trei tineri, fiind ameninţat cu un cuţit”, a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Comanda conţinea de fapt atât mâncare cât şi băutură, de care tâlharii nu au apucat să se bucure, pentru că au fost prinşi destul de rapid. „Persoanele bănuite au fost identificate în scurt timp de poliţişti, asupra acestora fiind găsite şi bunurile reclamate”, a mai menţionat Cătălin Udrea.

Iată cum a motivat judecătorul de drepturi şi libertăţi decizia de a-i trimite după gratii, pentru următoarea lună, pe cei trei tineri: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu 30 martie 2021 până la 28 aprilie 2021, inclusiv, a inculpaţilor: Predescu Mario-Ionuţ şi Chiţan Andrei-Tobias, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată”, precum şi a „inculpatului Siminea Ion-Romeo, pentru complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată.”

În soluţia pe scurt sunt amintite şi articolele de lege pe baza cărora s-a luat o astfel de decizie. Judecătorul a ţinut cont de faptul că fapta s-a petrecut pe timpul nopţii, că a fost comisă de trei persoane care au folosit un cuţit ca să-l deposedeze pe curierul care livra comanda la domiciliu. 

Cei trei au avut drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Miercuri, 31 martie, Tribunalul Vâlcea le-a respins acestora contestaţiile - vezi amănunte AICI şi AICI, drept pentru care vor rămâne după gratii. Pentru fapta lor aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel puţin cinci ani. 

Vă mai recomandăm şi:

Medic UPU condamnat pentru ucidere din culpă. Victima a făcut şoc anafilactic din cauza unui medicament

Stradă cu numele unui om de afaceri, motiv de scandal la Râmnicu-Vâlcea. Brandul este cunoscut în toată ţara

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite