Școlar tăiat cu un cuțit pentru scrisori de un coleg. „Este regretabil, fiind vorba despre doi elevi foarte buni”

0
Publicat:

Un incident școlar s-a petrecut joi, 25 ianuarie 2024, între doi elevi de clasa a VI-a, din Drăgășani - Vâlcea. O ceartă în sala de clasă s-a finalizat cu un atac comis cu ajutorul unui cuțit pentru scrisori.

Elev din Drăgășani înjunghiat la școală de un coleg de clasa a VI-a cu un cuțit de scrisori Colaj
Elev din Drăgășani înjunghiat la școală de un coleg de clasa a VI-a cu un cuțit de scrisori Colaj

Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din municipiul Drăgășani a fost scena atacului de joi. Doi elevi de clasa a VI-a s-au luat la ceartă, apoi la bătaie. În final, nervos unul dintre copiii implicați în incident a profitat de o pauză pentru a merge acasă. Locuia chiar lângă școală. A spus familiei că a uitat ceva pentru una dintre materii și s-a întors în clasă cu un cuțit pentru scrisori. Cu el și-a atacat colegul.

Spre norocul victimei, colegii au intervenit la timp, astfel încât agresorul n-a reușit decât să-l taie deasupra arcadei. 

Au fost chemați în ajutor profesorii și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară.

„Un incident regretabil”

Șefa Inspectoratului Județean Școlar Vâlcea, Mihaela Andreianu a menționat că este vorba despre un incident regretabil, mai ales că cei implicați sunt doi elevi foarte buni: „Am fost anunțată de conducerea școlii despre ce s-a întâmplat. Este regretabil. Polițiștii care au fost chemați la fața locului au declanșat deja o anchetă. Cei implicați au fost audiați, iar acum sunt urmate procedurile standard. Asta înseamnă că se vor constitui comisii la nivelul unității școlare și, în final, evident, se vor lua măsuri. Nu pot fi tolerate astfel de comportamente. În ciuda nenumăratelor proiecte de prevenire și combatere a violenței derulate în școlile vâlcene, din păcate, tot mai avem incidente”. În poza atașată una dintre imagini este chiar de la o lecție de prevenire și combatere a violenței desfășurată în luna noiembrie la școala în cauză. 

Reacția Poliției - dosar penal sub supravegherea Parchetului

Reprezentanții Poliției Județene Vâlcea au reacționat și ei și au comunicat faptul că: „Referitor la incidentul din data de 25 ianuarie, care a avut loc între doi elevi ai unei unități de învățământ din municipiul Drăgășani, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani. De asemenea, a fost informată conducerea unității școlare în legătură cu aspectele constatate”.

Școala vâlceană, măcinată de nenumărate incidente școlare

Ultimul incident școlar comis cu violență în școlile din Vâlcea s-a petrecut în luna martie a anului trecut când un elev de clasa a VII-a, n vârstă de 13 ani, de la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea și-a tăiat un coleg, la mână, cu un cuțit, doar pentru că cel din urmă îl călcase pe adidași. Mama agresorului, profesoară la școala în cauză, avea să susțină ulterior că fiul său este de fapt o victimă, că i-a produs colegului doar „o zgârietură”, cu un „briceguț”, fiindcă cel din urmă „s-a zmucit”. Deloc întâmplător, câteva luni mai târziu, același elev a mai fost implicat într-un incident școlar, de această dată de corupere sexuală, iar de această dată cea care i-a găsit scuze și a ținut să-l apere a fost chiar directoarea școlii.   

Cel mai recent scandal în care a fost implicată însă o școală din Vâlcea s-a produs chiar la începutul acestui an. Reveniți la ore, după vacanța de iarnă, mai mulți elevi de gimnaziu, ai Liceului Sanitar din Râmnicu Vâlcea, s-au delectat în curtea școlii cu vin, adus de o elevă de clasa a V-a, pentru a-și sărbători ziua.    

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite