Locuitorii unui sat de la poalele Coziei, terorizați zile întregi de urși: „Ne e frică să nu intre în casă”

0
Publicat:

Localnicii unei comune aflată la poalele sudice ale Masivului Cozia din Carpații Meridionali nu mai pot dormi de zile întregi de spaima urșilor. Problema a fost recunoscută oficial abia miercuri seara, 1 noiembrie.

Urșii din Carpații Meridionali terorizează localnicii satelor de munte Sursă FB Claudiu Bercea
Urșii din Carpații Meridionali terorizează localnicii satelor de munte Sursă FB Claudiu Bercea

Circulă informații potrivit cărora de această dată ar putea fi vorba și despre mai multe victime umane, dar până la ora la care am publicat această știre, oficialitățile nu au confirmat acest lucru.

Miercuri seara, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au anunțat doar: „Sesizare prezență animal sălbatic (urs), în localitatea Berislăvești. S-a alocat un echipaj SMURD. S-a emis mesaj RO-Alert”.

Terorizați de urși, localnicii se plâng de zile bune că le este teamă să mai iasă din case, de teama sălbăticiunilor: „Îmi este frică să mai duc fetele la microbuz, să nu cumva să ne întâlnim cu el... Alerta urs s-a dat în jurul orei 19,30 și mai este atâta timp până dimineață!... Din ce am auzit, au prins ursul într-o curte la Scăuieni (Berislăvești Vâlcea - n.red.) dar nu pot lua nici o măsură!”.

„Zici că e meci de fotbal, la câte petarde și vuvuzele se aud”

Un alt localnic a descris cum se prezenta situația miercuri seara în zona în care a fost semnalată prezența fiarei: „Zici că e meci de fotbal, la câte petarde și vuvuzele se aud, dar se pare că ursul dă târcoale la gospodăriile oamenilor. Oare ce se așteaptă - să se întâmple vreo tragedie și după aceea să se ia măsuri? După alerta de aseară, de la Dângești, acum a venit rândul celor de la Scăuieni și câte vot mai fi, dacă nu se vor lua măsuri!”.

Informații despre prezența repetată a urșilor în zonă au început să circule însă de zilele trecute, pe rețelele de socializare.

Mesaj alertă urs la poalele Masivului Cozia în Bersilăvești Vâlcea Sursă Colaj
Mesaj alertă urs la poalele Masivului Cozia în Bersilăvești Vâlcea Sursă Colaj

„S-a dus porcul meu de Crăciun!”

„S-a dus porcul meu de Crăciun! Nu mă așteptam să vină ursul la părinții mei acasă, în Dângești (sat din Berislăvești – n.red.). Am ajuns să dormim cu frică, să nu intre peste noi în casă... Le „mulțumesc” autorităților care, după atâtea necazuri, nu au luat nici o măsură, se pare ca sunt mai de preț urșii decât animalele pe care le creștem prin multă trudă!”, a fost mesajul unui alt fiu al satului, însoțit de imagini ce prezintă ce a mai rămas din porcul atacat de un urs carpatin.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite