Contractul pentru tronsonul cel mai greu al autostrăzii Sibiu-Piteşti poate fi semnat. Când încep lucrările

0
0
Lucrările la tronsonul patru vor începe în primăvara lui 2023 FOTO: Denis Grigorescu
Lucrările la tronsonul patru vor începe în primăvara lui 2023 FOTO: Denis Grigorescu

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a anunţat miercuri 13 octombrie pe pagina sa de Facebook că poate fi semnat contractul pentru tronsonul patru (Tigveni-Curtea de Argeş), după ce o contestaţie depusă a fost respinsă.

Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a respins miercuri 13 octombrie contestaţia ce fusese depusă de către o companie din China împotriva firmei austriece Porr, desemnat câştigătoare la începutul lunii septembrie pentru execuţia tronsonului 4 (Tigveni - Curtea de Argeş) din Autostrada A1 Sibiu - Piteşti.

„Dacă, până recent, în astfel de situaţii, CNAIR aştepta soluţionarea eventualului apel la prima decizie, prin modificările la legislaţia pe achiziţii publice adoptată în această vară, este obligatoriu semnarea contractului după prima decizie. Aşa că, dacă cei din CNAIR îşi fac treaba, în următoarele zile ar trebui să semneze contractul de proiectare şi execuţie. Şicane juridice mai pot exista, aşa că este esenţial ca responsabilii din CNAIR şi constructorul să se mişte repede”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Compania austriacă Porr va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului patru Curtea de Argeş-Tigveni, cel mai greu din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 10 km şi ce include un tunel de 1,3 kilometri, nouă poduri şi trei pasaje. Valoarea contractului se ridică la două miliarde lei. Austriecii de la Porr fuseseră declaraţi câştigători încă din primăvara acestui an, însă o firmă din China exclusă iniţial a făcut contestaţie. Iar contestaţia a fost admisă pe 8 iunie, după care ofertele au fost evaluate din nou. Şi de această dată, oferta companiei Porr a fost declarată câştigătoare.

Durata contractului este de 60 de luni, dintre care 16 luni reprezintă perioada de proiectare, iar 44 de luni perioada de execuţie a lucrarilor. Perioada de garanţie a acestora este de 10 ani. Concret, lucrările la tronsonul patru trebuie să înceapă în primăvara lui 2023.

Firma Porr este cea care realizează şi tronsonul 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Este vorba de lotul Sibiu-Boiţa, ce va fi gata până la finalul anului 2022.

Vă mai recomandăm şi:

Cătălin Drulă: Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de legătură Râmnicu Vâlcea - A1

Exclusiv. Ce firmă a câştigat licitaţia pentru cel mai dificil tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti


 

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite