Cătălin Drulă: Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de legătură Râmnicu Vâlcea - A1

0
0
Foto: Facebook Cătălin Drulă
Foto: Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, miercuri, că licitaţia pentru proiectul privind conexiunea dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1, în zona Tigveni, avansează, marţi fiind depuse patru oferte pentru proiectarea „aşa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti”.

„4 oferte depuse pentru proiectarea drumului de legătură Rm. Vâlcea - A1. Mă bucur să anunţ că avansează licitaţia pentru un proiect extrem de important pentru judeţul Vâlcea: conexiunea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Autostrada A1, în zona Tigveni. Ieri au fost depuse 4 oferte pentru proiectarea aşa-numitului tronson 6 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul este împărţit în două sectoare, între Curtea de Argeş şi Tigveni, respectiv între Tigveni şi Rm. Vâlcea - ambele bazate pe noul model de caiet de sarcini al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, pe primul sector de 11 km se va reface drumul naţional DN73C, prin reabilitarea structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi alte consolidări.

 „Al doilea segment de aproximativ 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum naţional pe anumite sectoare şi realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluenţa şi siguranţa circulaţiei.”, a precizat ministrul. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat la începutul lunii iulie a acestui an, licitaţia pentru documentaţiile aferente drumului de legătură al A1 cu Râmnicu Vâlcea, cunoscut ca secţiunea 6 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti.  Potrivit economica.net, în luna mai anul trecut, a fost anulată o licitaţie similară din cauză că nu depusese nimeni ofertă.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri