Exclusiv. Ce firmă a câştigat licitaţia pentru cel mai dificil tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tronsonul patru trebuie finalizat până la finalul anului 2026 FOTO: arhiva Adevărul
Tronsonul patru trebuie finalizat până la finalul anului 2026 FOTO: arhiva Adevărul

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat vineri 3 septembrie că s-a încheiat procedura de evaluare pentru tronsonul patru (Curtea de Argeş-Tigveni) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Surse apropiate licitaţiei au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” numele firmei ce a câştigat licitaţia.

Compania austriacă Porr va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului patru Curtea de Argeş-Tigveni, cel mai dificil din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 10 km şi ce include un tunel de 1,3 kilometri.  Valoarea contractului este de două miliarde lei. Austriecii de la Porr fuseseră declaraţi câştigători încă din primăvara acestui an, însă o firmă din China exclusă iniţial a făcut contestaţie. Iar contestaţia a fost admisă pe 8 iunie, după care ofertele au fost evaluate din nou. Şi de această dată, oferta companiei Porr a fost declarată câştigătoare.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 de luni perioada de execuţie a lucrarilor. Perioada de garanţie a acestora este de 10 ani.

Firma Porr este cea care realizează şi tronsonul 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Este vorba de lotul Sibiu-Boiţa, ce va fi gata până la finalul anului 2022.

Vă mai recomandăm şi:

Autostrada Sibiu – Piteşti: Chinezii revin în cursa pentru lotul 4, printr-o decizie a magistraţilor, deşi lucrările au fost atribuite deja austriecilor de la Porr

Au început lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Imagini spectaculoase

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite