Alexandru Muraru, despre cazul Bălășoiu: „Există informații că îndeletnicirile lui erau cunoscute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Alexandru Muraru a transmis că PSD datorează explicații privind scandalul sexual în care este implicat parlamentarul exclus din partid, afirmând că există informații potrivit cărora „îndeletnicirile” lui erau cunoscute.

Liberalul a subliniat că PSD datorează mai multe explicații cu privire la caz FOTO Arhivă
Liberalul a subliniat că PSD datorează mai multe explicații cu privire la caz FOTO Arhivă

PSD este dator să ofere opiniei publice explicații urgente și suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălășoiu, care este astăzi implicat într-un caz cu acuzații de sex cu minori„, a transmis liderul liberal, subliniiind că acest caz „este de departe, prin natura lui, prin raportarea la alte cazuri de parlamentari penali (tot de la PSD, tot cu infracțiuni sexuale - cazul Bănicioiu ș.a.), prin istoria lui personală, ABOMINABIL”

Șeful PNL Iași a susținut că excluderea deputatului din partid trebuie însoțită de mai multe explicații din partea social-democraților.

„Nu se poate să fim trimiși la plimbare printr-o expediere a cazului, cu invocări ale “moralei creștine”, să ni se spună că a fost exclus când, știm cu toții, excluderea unui deputat, la orice partid politic, deci inclusiv PSD, presupune convocarea unor organisme interne și parcurgerea unor proceduri birocratice. Care nu puteau fi făcute în câteva ore”, explicând că Bălășoiu avea mai multe roluri importante în societate. „Nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaților (condusă de președintele Marcel Ciolacu), ci fusese primar din 2004 până în 2020, că ar fi mare latifundiar, mare deputat în Adunarea Eparhiei Argeșului și Muscelului. Deci un lider local important, cu rezonanță, cu vechime mare în PSD, cu recunoașterea meritelor”, a mai transmis Muraru. 

„Îndeletnicirile erau cunoscute și ar avea implicații mult mai grave”

Deputatul PNL a susținut că „există informații potrivit cărora practicile și “îndeletnicirile” erau cunoscute și că acestea ar avea implicații mult mai grave”. 

La fel cum, USR, partid prăbușit în opoziție astăzi, îi oferise lui Bălășoiu onoruri și decorații pe care astăzi se face că i le retrage. Se pare că ridicolul nu ocolește USR nici în opoziție, care nu mai prididea cu oferirea de medalii de aur PSD-iștilor”, a mai transmis Muraru. 

Totodată, liberalul a amintit de momentul ridicării unei statui dedicate Securității din comunism, explicând că la eveniment a participat și un lider PSD. „Așadar, o complicitate sulfuroasă care are precedente. Nu mai târziu de acum două săptămâni, ridicarea unui monument funerar în onoarea foștilor ofițeri de Securitate și amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești de către un grup de rezerviști, a fost marcată de prezența unui important reprezentant PSD Argeș. Eveniment care nu a avut nicio urmare din partea conducerii locale sau centrale a PSD, ceea ce echivalează cu o acceptare sau complicitate”, a mai explicat Alexandru Muraru. 

PSD trebuie să se comporte zi de zi ca un partid care se află într-o coaliție de guvernare, care respectă valorile la care România a aderat și pe care s-au construit instituțiile astăzi. PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile și că popularea listelor parlamentare cu unii care vor să capete imunitate nu este o metodă acceptabilă în România anului 2022”, a mai subliniat liberalul. 

Deputat PSD, exclus din partid, fiind implicat într-un scandal sexual cu minori

PSD a decis excluderea lui Aurel Bălășoiu, anunțând că va vota și ridicarea imunității parlamentare. Potrivit unor surse „Adevărul”, deputatul de Argeș a fost surprins în situații compromițătoare cu un minor. 

Formațiunea a mai subliniat că „se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat”, explicând că, „în caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare”.

  Chestionat de jurnaliștii publicației Gândul, Aurel Bălășoiu a respins acuzațiile, afirmând că nu recunoaște astfel de acte.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite