Viaţa dublă şi falsă de pe Facebook a lui Ionel Arsene, șeful corupt al CJ Neamț. Dădea „lecții” de simț civic și de morală

0
Publicat:

Ionel Arsene, şeful corupt al CJ Neamţ, care s-a predat astăzi, 27 martie, în Italia, trăia o viaţă dublă şi falsă. În ultimele postări pe Facebook se înfăţişa ca un personaj pozitiv, cu simţ civic şi valori morale solide.

Ionel Arsene, îngenunchiat la mormântul părintelui Iustin FOTO Facebook
Ionel Arsene, îngenunchiat la mormântul părintelui Iustin FOTO Facebook

Ionel Arsene, condamnat definitiv, pe data de 10 martie 2023,  pentru corupţie la 6 ani şi 8 luni de puşcărie şi fugit din ţară înainte de pronunţarea sentinţei de la Curtea de Apel Bacău, era foarte activ pe pagina de socializare. Comenta despre ceea ce petrecea prin judeţ şi despre marile lui „realizări“.

Nu-i scăpau investiţiile realizate, „atingând“ şi aspecte din învăţământ, sănătate, religie sau îşi ataca adversarii politici. A avut o perioadă de „tăcere“, de câteva luni, după ce s-a prăbuşit, în Siret, podul din localitatea Luţca, la vreo jumătate de an de la terminarea lucrărilor de reabilitare şi despre care spunea că va rezista veşnic.

Pe Facebook, ultima sa postare datează de pe 7 martie 2023, exact cu trei zile înainte de a fi condamnat. Foarte probabil, aceasta a fost făcută chiar după ce a fugit din ţară. Îi felicita pe salvamontişti, pentru Diploma de Onoare conferită de Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă:

„Felicitări, băieţi! Sunteţi puternici, dovadă că aţi ales o profesie extrem de grea, pe care o faceţi cu onoare. Pentru voi nu contează momentul din zi sau din an când trebuie să interveniţi pentru salvarea celor care din nefericire sunt implicaţi în incidente montane. Altruismul şi curajul vă însoţesc mereu, în fiecare misiune de salvare“.

Dincolo de „personajul“ care-i gratula, salvamontiştii din Ceahlău chiar merită felicitări. Pe 6 martie, Ionel Arsene, într-o postare care este însoţită de mai multe fotografii, în una el apărând îngenunchiat la mormântul părintelui Iustin Pârvu, ctitorul Mănăstirii Petru Vodă, îi ura cele bune stareţului Hariton Negrea:

„Dumnezeu să vă binecuvânteze cu ani mulţi şi sănătate! Vă doresc putere să duceţi mai departe stăreţia Mănăstirii Petru Vodă, cuib de închinare şi întâlnire în rugăciune pentru cei care vor să îl simtă pe Dumnezeu într-un loc ales de marele duhovnic al Moldovei, Iustin Pârvu“.

Continua, scriind că de multe ori a participat la slujbele pe care stareţul Hariton le-a oficiat şi i-a ascultat sfatul, la fel cum o fac toţi credincioşii care îl caută pentru o povaţă. Şi îi transmitea părintelui ca Dumnezeu să-i dea bucuria de a-i ţine aproape pe cei care se roagă la Mănăstirea Petru Vodă.

Pe 3 martie a acetui an, fostul preşedinte „păşea“ pe tărâm cultural anunţând o conferinţă din cadrul manifestării „Zilele Ion Creangă“. Preciza că va continua să susţină „orice plan care aduce plus valoare zonei noastre“, lansând publicului larg invitaţia de a fi alături şi la alte evenimente organizate de către Consiliul Judeţean.

Astăzi, 27 martie, Ionel Arsene s-a predat autorităților italiene FOTO Poliția Română
Astăzi, 27 martie, Ionel Arsene s-a predat autorităților italiene FOTO Poliția Română

Cu o zi înainte, scria despre o recentă iniţiativă avută în domeniul sanitar, acordând stimulente financiare pentru medicii navetişti, iar altora le promitea construirea unor locuinţe. La sfârşit de februarie, menţiona cât de încântat era despre faptul că Piatra Neamţ găzduia etapa naţională a Olimpiadei de Informatică şi că, normal, CJ susţine performanţa în educaţie. Și ar mai destule postări pe Facebook „marca“ Ionel Arsene.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite