Fetiţă sechestrată în beci de tată, pentru a nu fi înapoiată mamei. Mascaţii, ameninţaţi cu toporul

0
Publicat:

Un caz grav s-a petrecut noaptea trecută, în Neamţ. O fetiţă sechestrată în beci de tată, pentru a nu fi înapoiată mamei, a fost salvată de „mascaţi“, poliţiştii fiind ameninţaţi cu toporul.

Nemțeanul agresiv a fost reținut FOTO Poliția Neamț
Nemțeanul agresiv a fost reținut FOTO Poliția Neamț

Starea conflictuală dintre doi foşti parteneri de viaţă a căpătat aspecte penale, victimă căzând fiica lor. În acest caz a fost necesară o intervenţie în forţă a oamenilor legii, fiind folosit și un negociator al Poliției Neamț. În noaptea de 26/27 martie 2023, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel la 112, de către o femeie de 43 de ani, din Răuceşti.

Aceasta a reclamat că în aceeaşi zi, fostul soţ, în vârstă de 64 de ani, ar fi refuzat să înapoieze fetiţa de doar 4 ani şi 9 luni, conform programului de vizită stabilit de Judecătoria Piatra Neamţ, în urma divorţului dintre părinți. Cum situația părea extrem de gravă, în scurt timp forţele de intervenţie s-au deplasat la imobilul bărbatului, la Săvineşti.

Echipele au fost formate din cadre de la mai multe unităţi de poliţie, luptători şi un negociator de la Serviciuli pentru Acţiuni Speciale. La vederea poliţiştilor, nemţeanul a devenit agresiv, oamenii legii fiind amenințați cu toporul. Cum exista și o stare de temere cu privire la securitatea minorei, a fost decisă o acţiune imediată.

„În imobilul în cauză se afla bărbatul de 64 de ani care, împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresa ameninţări folosindu-se de un topor. În urma intervenţiei în forţă a poliţiştilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina, în vârstă de 32 de ani, a bărbatului de 64 de ani“, a transmis Poliţia Neamţ.

Autorul a fost reţinut, fiind condus la sediul Poliţiei Piatra Neamţ, pentru audieri. Anchetatorii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor judecătorești privind încredinţarea minorului şi pentru stabilirea cauzelor în care s-a produs nedoritul incident.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite