Ionel Arsene, baronul de la Neamț, desfiinţat de un profesor: „Era unul dintre cei mai slabi elevi“

0
Publicat:

Baronul Ionel Arsene este desfiinţat de un profesor care spune că politicianul era unul dintre cei mai slabi elevi ai săi. Șeful Consiliului Județean Neamţ este urmărit la ora actuală, fugind în Italia după condamnarea sa.

Ionel Arsene a fost dat în urmărire generală FOTo facebook
Ionel Arsene a fost dat în urmărire generală FOTo facebook

Sentinţa definitivă la 6 ani şi 4 luni de închisoare primită de Ionel Arsene, pe 10 martie 2023, încă şef al Consiliului Judeţean Neamț, şi mai ales fuga lui din ţară, în Italia după indicii, a stârnit vâlvă în ţară.

Unul dintre cei care au comentat pe marginea subiectului este Valu Năstăselu, un cunoscut profesor de istorie din Neamţ. Pe contul său pe Facebook, dascălul are o postare, intitulată „Apologia mitomârlei“, în care-l desfiinţează pe baronul Arsene. Nu are deloc cuvinte de laudă despre el, considerând că este printre dintre marii corupţi din România şi că avea toate „calităţile“ pentru a deveni un „stâlp politic“.

„Vorbim aici de Ionel Arsene, care nu este un caz accidental în istoria actuală a României, ci este episodul care întăreşte regula. Ca să poţi pleca din România înainte de condamnarea definitivă, trebuie să fii în sistem, adică să fii unul din marii corupţi şi hoţi ai acestei ţări în care nimic nu este normal“, este convins profesorul Năstăselu.

Dascălul de istorie mai spune că a scris şi a participat la multe emisiuni televizate despre Ionel Arsene, amintind că preşedintelui CJ Neamţ nu i se spune Ionel, ci „John“, în cercurile de prieteni. Iar „cariera fulminantă“ a „Baronului Neamţului“ i se datorează relaţiei strânse cu Liviu Dragnea, fostul lider PSD: „Acest specimen (...) valutist, «supraveghetor al germaniştilor noştri prin Germania şi Olanda (se referă la o perioadă din tinereţea lui Arsene, care plecase în străinătate - n.red.), unul dintre cei mai slabi elevi ai mei, bişniţar mărunt. Aproape semianalfabet, avea toate calităţile pentru a deveni un stâlp politic după 2010-2015, mai ales după ce l-a cunoscut pe Liviu Dragnea“.

Profesorul din Târgu Neamţ concluzionează că, protejat de „faraonul de Teleorman“, care i-a dat sume mari de bani de la guvern, Arsene a ajuns mare şef şi, având psihologia flămândului, „trage mulţi bani din sumele generoase date de Dragnea, o parte ca parandărăt, o parte pentru el, iar ce a rămas pentru investiţii“

„După ce a devenit jupânul judeţului Neamţ, John de România a rupt fondurile acordate, s-a acoperit de poduri din polistiren, de drumuri care o iau la vale, de lucrări nerealizate, dar plătite cu sume fabuloase, asta cu complicitatea unor colaboratori cu firme fictive sau falimentare, a unor partide cu diverse culori politice. Ce mai contează culoarea când banii curg?“, întreabă retoric profesorul.

La postarea profesorului sunt multe comentarii, două dintre ele fiind relevante: „Absolut de acord; mediul politic şi cel educaţional sunt profund necrozate“; „Nemţenii au oameni scoliţi în cele mai prestigioase universităţi din lume, capacităţi intelectuale pe care şi le-ar dori orice ţară, dar, ce să vezi, nu are cine să-i reprezinte (...)“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite