Ucrainence implicate în accidente rutiere. Refugiate de război, ele pătimesc şi prin România

0
Publicat:

Ucrainencele, refugiate de război, pătimesc şi prin România. Dincolo de trauma părăsirii ţării invadate de Rusia, ele au parte de alte experienţe nedorite, fiind implicate în accidente rutiere.

Victimele accidentului au fost transportate la spital FOTO ISU Neamț
Victimele accidentului au fost transportate la spital FOTO ISU Neamț

Pe data de 2 noiembrie 2022, două femei din Ucraina, mamă şi fiică, au fost rănite într-un incident petrecut pe Drumul European E 85, în afara localitatăţii Tupilaţi, Neamț. Vina în producerea evenimentului rutier aparţine şoferiţei din ţara vecină.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un autoturism condus de o femeie de 37 de ani, cetăţean ucrainean, se deplasa pe sectorul de drum DN2-E85, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism ce circula din sens opus“, a transmis Poliţia Neamţ.

La volanul celeilalte maşini implicate în accident era un bărbat de 47 de ani, din judeţul Braşov. În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto de 37 de ani şi a unei femei de 60 de ani, mama acesteia, pasager în acelaşi autoturism.

În maşină se mai aflau şi doi copii, care nu au suferit leziuni grave.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Roman.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Cu o zi înainte, un alt accident grav în Neamț s-a petrecut tot pe E 85, în jurul orei 18.00. În timp ce un bărbat, de 42 de ani, cetăţean italian, conducea un autoturism prin comuna Horia, a surprins şi a accidentat mortal o femeie de 40 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc fără marcaj pietonal.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite