Sfatul de neignorat al poliţiştilor: „Viteza nu ne duce mai aproape de destinaţie, ci ne apropie de tragedie“

0
Publicat:

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi zilnic la datorie, în perioada februarie - martie 2024, pentru a preîntâmpina producerea de evenimente grave pe şoselele din Neamţ, dar cu toate acestea situaţii nedorite au avut loc

Viteza, una din cauzele frecvente ale accidentelor FOTO Poliția Neamț
Viteza, una din cauzele frecvente ale accidentelor FOTO Poliția Neamț

În acest interval, în ceea ce priveşte şoferii vitezomani, foarte mulţi au fost depistaţi de aparatele radar circulând cu mult peste limita legală. Ţinând cont că în 2023, în Neamţ, s-au produs 642 accidente, soldate cu 39 persoane decedate, 124 rănite grav şi 717, poliţiştii adresează un apel la o conduită responsabilă.

„Viteza nu ne duce mai aproape de destinaţie, ci mai degrabă ne apropie de pericol şi de tragedie. Depăşirea limitelor de viteză nu doar că pune în pericol viaţa dumneavoastră, ci şi viaţa celor din jur. Fiecare exces de viteză este o decizie care poate avea consecinţe ireparabile“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Alte sfaturi ale oamenilor legii către conducătorii auto sunt să adopte o conduită responsabilă în trafic, să respecte limitele de viteză, să fie atenţi la condiţiile de drum şi să păstreze o distanţă corespunzătoare între vehicule. Toate aceste lucruri pot contribui la evitarea unor situaţii deloc dorite. Unii însă au ignorat aceste recomandări.

În seara de 7 martie 2024, cadrele de la Biroul Rutier Roman erau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul European 85, în satul Traian, comuna Săbăoani. La un moment dat, au descoperit un conducător auto care circula cu viteză extrem de mare, neţinând cont că trebuia să reducă, deoarece era în localitate.

„În jurul orei 21:10, poliţiştii au depistat în trafic, pe sectorul de drum DN2-E85, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din judeţul Iaşi, care se deplasa cu viteza de 101 km/h (51 km/h peste limita legală), acesta manifestând un comportament agresiv în trafic. A reieşit că avea dreptul de a conduce suspendat din 9 august 2023“, a transmis Poliţia Neamţ.

Pe drumurile Neamţului, două tragedii s-au petrecut în noaptea 29 februarie spre 1 martie 2024. La ora 20.50, pe E 85, în localitatea Săbăoani, o traversare neregulamentară i-a fost fatală unui pieton, el fiind accidentat de un microbuz. Apoi, la Petricani, în jurul orei 01:10, un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu maşina într-un cap de pod.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite