Peripeţiile nocturne ale unui adolescent beat, care a furat maşina unui prieten din Neamţ

0
Publicat:

Un adolescent beat, care a furat maşina unui prietende-al său din Neamț, a avut parte de mai multe peripeţii nocturne, dar care au avut un deznodământ nedorit pentru el: polițiștii i-au întocmit dosar penal. Alcoolul consumat și lipsa experienței l-au dus la producerea unui accident rutier.

Autorul faptei este cercetat penal FOTO Arhiva Adevărul
Autorul faptei este cercetat penal FOTO Arhiva Adevărul

Cadrele Secţiei Rurale Săvineşti au fost sesizatesâmbătă, 18 februarie 2023, în jurul orei 07.00, de către un tânăr de 24 de ani, din comuna Dumbrava Roşie, că în noaptea anterioară persoane necunoscute i-au sustras autoturismul, pe care l-a găsit apoi abandonat pe o stradă din localitate.

Identificarea şi prinderea autorului, un adolescent de 17 ani, a fost o formalitate. Vineri, 17 februarie, în jurul orei 22.00, păgubitul a mers împreună cu minorul la domiciliul său, folosind autoturismul personal, dar la destinaţie nu a închis portiera, lăsând cheile în interior, lucru ce avea să îi dea „idei“ celui care acum are dosar penal.

După ce au consumat băuturi alcoolice, în jurul orei 23.00, adolescentul i-a luat autovehiculul prietenului din Neamț şi a plecat la plimbare, circulând pe mai multe străzi din Dumbrava Roşie. La un moment dat, a pierdut însă controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând cu maşina într-un cap de pod şi într-o staţie de autobuz.

„Acesta a fost identificat şi depistat de către poliţişti, la data de 18 februarie, în jurul orei 08.30, fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere“, a transmis Poliţia Neamţ.

Tot pe data de 18 februarie, dar în jurul orei 20.30, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un incident petrecut pe strada Brazilor, din Piatra Neamţ, unde un şofer de 33 de ani a accidentat un pieton de 45 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar în cazul pietonului concentraţia era de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite