Stupid şi tragic: primul accident mortal din acest an. Cum a murit un bătrân din Neamţ

0
Publicat:

Dincolo de alte incidente nedorite petrecute în cele câteva zile trecute de la debutul anului, tamponări, şoferi beţi sau drogaţi, un bătrân din Neamţ este prima victimă a unui acident mortal din judeţ.

Un biciclist a sfârșit după o cădere FOTO Arhiva Adevărul
Un biciclist a sfârșit după o cădere FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul rutier s-a petrecut în seara zilei de 3 ianuarie 2024, în comuna Urecheni, poliţişti şi cadre medicale de la Serviciul de Ambulanţă fiind solicitate, în jurul orei 19.00, să intervină pentru a face cercetări şi să acorde primul ajutor unui bătrân accidentat grav, în urma unei căderi de pe bicicletă.

„S-a stabilit că, în timp ce un bărbat, de 68 de ani, din Urecheni, se deplasa cu bicicleta, pe DJ 155I, s-ar fi dezechilibrat, căzând pe carosabil. Cadrele medicale au procedat la resuscitarea victimei şi transportul acesteia la spital, unde, din nefericire, a fost declarat decesul“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt.

După cum a informat Poliţia Neamţ, între 30 decembrie 2023 şi 2 ianuarie 2024, pentru bateri rutiere au fost reţinute 33 de permise, 10 dintre acestea pentru depăşirea regimului legal de viteză, opt pentru consumul de băuturi alcoolice şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. În intervalul menţionat au fost constatate 16 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Au fost date și câteva exemple. Pe 2 ianuarie 2024, la ora 18.15, a avut loc un alt eveniment stupid. Cadrele de la Serviciul Rutier au fost anunţate de producerea unui accident pe DN 15 D. Un bărbat de 54 de ani, care se îndrepta spre Piatra Neamţ cu maşina, a intrat în coliziune cu alta, parcată şi semnalizată pe marginea părţii carosabile.

„Totodată, acesta ar fi surprins şi accidentat un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Tămăşeni, care schimba o roată a autoturismului staţionat. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, transmitea Inspectoratul Judeţean.

De peripeţii la volanul unei maşini a avut parte şi un nemţean de 34 de ani, din Agapia. Pe data de 3 ianuarie, în jurul orei 03.40, din cauza stării în care era, nu a observat un autoturism parcat regulamentar, intrând în coliziune cu acesta. Şoferul a fost testat, rezultatul indicând o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite