Moarte de om pentru un împrumut nerestituit. Păgubitul le-a dat foc la casă, iar doi bărbați erau să moară

0
Publicat:

Doi bărbaţi din Neamţ erau să moară în casa incendiată de un vecin, care a pus la cale o răzbunare, din cauza unui împrumut nereturnat la data stabilită. Autorul a fost arestat.

Aspect de la intervenția pompierilor FOTO ISU Neamț
Aspect de la intervenția pompierilor FOTO ISU Neamț

În seara de 8 martie în jurul orei 18.20, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ din Neamț au fost solicitate să intervină în comuna Bahna, un incendiu de proporţii cuprinzând acoperişul şi camerele unei locuinţe. La locul indicat s-a constatat că două persoane erau rănite, suferind arsuri.

„Au ars 170 mp din acoperişul casei şi bunuri din două camere (mobilier, articole de îmbrăcăminte şi obiecte de uz casnic). Doi bărbaţi, de 73 şi 51 de ani, au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare şi feţei. Au primit îngrijiri medicale de la membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportaţi la Spitalul Roman“, a declarat căpitanul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Pompierii care au participat la intervenţie au stabilit că acţiunea intenţionată a fost cauza probabilă de producere a incendiului. După această concluzie, cazul a fost preluat de poliţişti.

În scurt timp a fost identificat şi autorul faptei, fiind vorba despre un bărbat de 55 de ani, vecin cu consătenii răniţi în incendiu. Deoarece nu-i fusese returnat un împrumut, acesta a stropit locuinţa cu un lichid inflamabil şi a provocat incendiul, acum fiind cercetat pentru tentativă de omor şi distrugere.

„A fost propusă arestarea preventivă, măsură încuviinţată de instanţă. Agresorul se cunoştea cu victimele, iar conflictul dintre ei a fost pe fondul unui împrumut nerestituit. Victimele erau în locuinţă la momentul în care s-a produs incendiul, urmând ca cercetările să stabilească modul de săvârşire a faptelor“, a declarat, pentru ZCH.ro, procurorul Iustina Magdalina, purtător de cuvânt al Parchetului Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite