Uluitoare răzbunare a fiului pe tată. A furat benzină de la un vecin şi a incendiat maşina părinţilor

0
Publicat:

Un tânăr din Neamţ are probleme penale după a pus la cale o uluitoare răzbunare, victimă fiind tatăl său. A furat benzină de la un vecin şi, băut fiind, a incendiat maşina părinţilor. 

Infracțiunea a fost comisă la adăpostul întunericului FOTO Arhiva Adevărul
Infracțiunea a fost comisă la adăpostul întunericului FOTO Arhiva Adevărul

Neverosimilul caz de distrugere s-a petrecut în comuna Pipirig, după lăsarea întunericului, autorul a fost prins, iar judecătorii au decis punerea în control judiciar.

Pe 3 martie 2023, poliţiştii au fost sesizaţi, la ora 21.30, de către un bărbat de 54 de ani, cu privire la faptul că autoturismul i-a fost incendiat. Cercetările aveau să stabilească că autor era fiul păgubitului, un tânăr de 25 de ani. Acesta a intrat în curtea unui vecin şi a furat benzină din nişte sticle de plastic.

„Ulterior, acesta ar fi escaladat poarta şi ar fi pătruns în curtea locuinţei tatălui său, ar fi spart unul dintre geamurile laterale ale autoturismului, care se afla parcat în curtea imobilului şi folosindu-se de combustibilul anterior, i-ar fi incendiat maşina, provocând un prejudiciu, de aproximativ 2.000 de lei“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Înainte de a comite infracţiunile, autorul, care avea cu tatăl său relaţii tensionate, a consumat alcool, timp în care i-a venit ideea răzbunării. A furat benzină și a pus planul în aplicare.

Pe 4 martie, acesta a fost reţinut, iar a doua zi magistraţii de la Judecătoria Târgu Neamţ au decis plasarea în control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Datele de bilanţ ale Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă Neamţ pentru activitatea din anul 2022 arată că s-au produs 1.022 incendii, aici fiind incluse şi cele de vegetaţie.

În ceea ce priveşte cauza de producere, din totalul menţionat, 50 au fost provocate intenţionat, altfel spus la origine au fost „mâini criminale“.

La 28 dintre acestea, flăcările au afectat locuinţe sau alte tipuri de construcţii. Autorii acestora, unii identificaţi, au acţionat în acest mod din răzbunare.

Un astfel de incident nedorit s-a petrecut pe 8 noiembrie, în comuna Costişa. Un bărbat de 60 de ani, a incendiat locuinţa comună, dorind să se răzbune pe fosta soţie, cu care trăise zeci de ani.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite