Când locul numit „acasă“ a devenit o ruină. Incendii catastrofale petrecute în Neamţ

0
Publicat:

Două incendii catastrofale petrecute în Neamţ au lăsat familii pe drumuri în toiul iernii, astfel că locul numit „acasă“ a devenit o ruină, pagubele înregistrate fiind uriașe.

Săteanul din Bodești a rămas fără agoniseala de-o viață FOTO ISU Neamț
Săteanul din Bodești a rămas fără agoniseala de-o viață FOTO ISU Neamț

Luni seară, 12 decembrie, în jurul orei 21.00, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la o gospodărie din Bodeştii de Jos, comuna Bodeşti. La locul solicitării au fost alocate forţe de la serviciul local şi cadre profesioniste de la Detaşamentul Piatra Neamţ.

La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacări uriaşe, la o casă şi două anexe gospodăreşti, un adăpost pentru animale şi o magazie, cu posibilitatea propagării la alte două locuinţe ale unor vecini din imediata apropiere. Proprietarul a reuşit să salveze doar câteva păsări.

„Din interiorul locuinţei au fost evacuate două butelii ce prezentau risc de explozie. Au ars bunuri materiale din interiorul locuinţei, magazia şi adăpostul pentru animale, 1.500 kg decereale, scule electrice şi alte bunuri de uz gospodăresc“, a declarat locotenent Irina Popa de la ISU „Petrodava“ Neamţ.

O nenorocire a avut loc şi marți, 13 decembrie 2022, în comuna Taşca. Un apel pentru ajutor a venit prin apel la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 12.00. Când pompierii au ajuns la locul indicat, prea multe nu s-au mai putut face, deoarece flăcările mistuiau interiorul şi acoperişul locuinţei.

Locuința din Tașca a ars în totalitate FOTO ISU Neamț
Locuința din Tașca a ars în totalitate FOTO ISU Neamț

Proprietarul, un bărbat de 63 de ani, reuşise să iasă la timp din casă, dar a fost transportat la Spitalul Bicaz deoarece suferise un atac de panică şi se intoxicase cu fum. Cauza ambelor incendii petrecute în Neamţ a fost neprotejarea corespunzătoare a coşurilor de fum faţă de materialele combustibile din jurul lor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite