Limuzine furate din UE ajung prin Neamţ. Noii deținători ai mașinilor, cercetați dacă au legătură cu infracțiunile

0
Publicat:

Limuzine furate din ţări ale Uniunii Europene ajung, tot mai multe, prin Neamţ în ultima perioadă. Anchetele urmează să stabilească dacă noii deținători sunt autorii furturilor.

Unele dintre mașini au ajuns la dezmembrări FOTo Poliția Română
Unele dintre mașini au ajuns la dezmembrări FOTo Poliția Română

Ultimul autoturism de pe „listă“ este un BMW, care a fost găsit, pe 8 martie 2023, în timpul unei misiuni ce viza prevenirea şi combaterea furturilor şi traficului cu autovehicule, în curtea casei unui bărbat de 49 de ani, din Roman. Maşina figura ca sustrasă din Spania, de pe 7 iulie 2021. Nemţeanul este cercetat pentru tăinuire.

Un caz mult mai amplu ieşea la iveală, pe 25 februarie 2023. O motocicletă Harley Davidson, furată de pe tertoriul Marii Britanii, alături de alte vehicule, între care un autoturism şi o autoutilitară, a fost găsită, în urma unei descinderi, la un nemţean din oraşul Roznov.

„Poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în localitatea Roznov, la imobilul unui bărbat de 45 de ani, fiind identificate trei vehicule în valoare de aproximativ 80.000 de euro, ce au fost sustrase de pe teritoriul statului Marii Britanii, în perioada 2021-2022“, declara subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ.

Cea mai mare descoperire în ceea ce priveşte valoarea unei maşini, care a ajuns fraudulos în judeţ, furată din ţările Uniunii Europene, a avut loc în luna octombrie a anului trecut. O limuzină BMW, evaluată la 136.000 de euro, sustrasă din Germania, era depistată la locuinţa unui cetăţean din Crăcăoani.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că individul de 35 de ani era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul Germaniei, în perioada martie-mai 2022, a mai multor infracţiuni grave, între care vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux.

Un BMW de 136.000 de euro a fost descoperit în curtea unui nemțean FOTO Poliția Română
Un BMW de 136.000 de euro a fost descoperit în curtea unui nemțean FOTO Poliția Română

De trafic cu maşini sustrase erau acuzate, în octmbrie 2022, mai multe persoane. Într-o hală a unei firme din Bârgăoani au fost descoperite mai multe limuzine, care se aflau în diferite stadii de dezmembrare. Despre trei dintre ele, un BMW şi un Audi, existau indicii că erau sustrase din Anglia şi Spania, valoarea lor fiind de circa 150.00 de euro.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite