Ce mai fură unii români: cuie de 150.000 de euro, bani la priveghi şi icoane din biserici monument-istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimic nu pare să le stea în cale unor indivizi decişi să fure, chiar dacă se află în biserici sau la vreun priveghi. În Neamț, un hoţ a furat încontinuu, timp de cinci ani, cuie şi sârmă, provocând patronului societății pe care o păzea un prejudiciu uriaş. 

Bunuri descoperite la percheziţii în cazul furtului de cuie FOTO Poliţia Neamţ
Bunuri descoperite la percheziţii în cazul furtului de cuie FOTO Poliţia Neamţ

Cazuistica infracţională este extrem de bogată şi în Neamţ, la fel ca în toată ţara, autorii „punând mâna“ pe orice bunuri care le pot aduce un câştig mai mic sau mai mare. Din când în când, apar şi fapte mai deosebite, ele ieşind în evidenţă prin natura celor sustrase sau a locului unde au fost comise fărădelegile.

Pe 14 octombrie 2022, poliţiştii au fost sesizaţi de către patronul unei firme din Vânători - Neamţ că un angajat a furat încontinuu, între anii 2018 şi 2022, diverse bunuri, între care și cuie de 150.000 de euro. Suspectul a fost monitorizat, iar cele reclamate s-au adeverit.

„Pe 25 octombrie, poliţiştii Secţiei Rurale Târgu Neamţ, în urma activităţilor desfăşurate, l-au prins în flagrant pe un bărbat de 51 de ani, din Vânători - Neamţ, în timp ce sustrăgea motorină, din incinta unui punct de lucru al societăţii“, transmitea Poliţia Neamţ.

Acesta fusese ajutat de un consătean, iar la percheziţii poliţiştii şi procurorii nemţeni au descoperit indicii care-l incriminau pe autor, fiind găsite bidoane din plastic în care erau motorină şi ulei, valuri din sârmă şi nenumărate cutii cu cuie.

Cu dosar penal s-a ales și un nemţean de 44 de ani, după ce a petrecut într-o biserică monument istoric din satul Căşăria, comuna Dobreni, pe care a și jefuit-o. Incidentul reclamat poliţiştilor a avut loc în noaptea de 21/22 noiembrie 2022, când individul, după ce a spart mai multe geamuri, a intrat în lăcașul de cult.

Bărbatul a petrecut în paraclisul bisericii din lemn, unde a băut mai multe sticle de vin, adormind apoi în prăznicarul aşezământului de cult construit în urmă cu aproximativ patru secole. După ce s-a trezit, nemțeanul nu a plecat cu mâna goală, sustrăgând vin şi o icoană.

Seif sustras din Bacău cu Mercedesul şi un jaf la priveghi

În primăvara anului trecut, cercetările făcute de poliţiştii din două judeţe au dat roade, suspecţii bănuiţi că au sustras un seif de la o societate din Bacău fiind identificaţi. Infracţiunea a fost reclamată pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei. 

Un autoturism Mercedes, folosit la comiterea unui furt, a fost confiscat FOTO Poliţia Română
Un autoturism Mercedes, folosit la comiterea unui furt, a fost confiscat FOTO Poliţia Română

Ancheta avea să se concretizeze pe 16 mai 2022, când investigatorii de la serviciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău şi din Poliţia Neamţ au descoperit, la percheziţii domiciliare, ustensile folosite la spargere, bormaşini de diferite dimensiuni, fiind indisponibilizat şi un autoturism Mercedes, folosit la comiterea furtului. 

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări. Ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, se arăta într-un comunicat al IGPR.

O altă reclamație a vizat un furt de bani la priveghi, în noaptea de 4/5 octombrie 2022, la Săbăoani. Cazul a fost sesizat de un bătrân de 72 de ani, căruia îi murise o rudă. Autorul a fost prins a doua zi, fiind vorba despre un bărbat de 52 de ani. În loc să-şi ia rămas bun de la consăteanul care decedase, a cotrobăit prin camerele locuinţei, furând 2.300 de euro şi 10.000 de lei. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite