Explozii şi scântei purtate de vânt. Două incendii de amploare la firme din Neamţ

0
Publicat:

Două incendii de amploare au izbucnit, în ultimele zile, la tot atâtea firme din Neamţ. Scântei purtate de vânt au făcut prăpăd la una dintre societăţi, iar la alta, un scurtcircuit a provocat o explozie de mari proporţii. Din fericire, nu au fost victime, ci doar pagube materiale.

Un incendiu a cuprins o hală de la o firmă din Costișa FOTO ISU Neamț
Un incendiu a cuprins o hală de la o firmă din Costișa FOTO ISU Neamț

În dimineaţa zilei de 14 februarie 2023, la ora 05.00, prin apel la 112 cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ au fost solicitate în comuna Costişa, pentrustingerea unui incendiu izbucnit la o hală a unei firme, ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului.

La locul indicat au intervenit mai multe echipaje de pompieri profesionişti din Piatra Neamţ şi voluntari. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul şi în interiorul unei hale de producţie, cu posibilitatea propagării la întreaga clădire şi la materialele lemnoase depozitate în prajmă.

„Au ars aproximativ 200 de metri pătraţi din acoperişul halei (construit din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment) şi s-au deteriorat două prese hidraulice. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza scânteilor purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile. Intervenţia a durat trei ore“, a transmis ISU Neamţ.

Un alt nedorit incident a avut loc în noaptea de 3/4 februarie, în jurul orei 01.00, la o firmă din localitatea Săvineşti, unde se fac inscripţionări şi se produc folii de polietilenă. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările cuprinseseră o instalaţie tehnologică şi două recipiente în care erau depozitaţi diluanţi.

În primă fază au intervenit angajaţii de la respectiva societate, cu stingătoarele din dotarea firmei, dar la scurt timp s-a produs o explozie, iar incendiul a cuprins faţada şi acoperişul halei, cu posibilitatea propagării la întreaga construcţie în care se aflau utilaje se producţie, materii prime şi finite.

„Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, utilizând spumă. Au ars trei instalaţii tehnologice, 80 mp acoperiş, 30 mp din faţada construcţiei şi substanţe inflamabile depozitate în instalaţia tehnologică şi recipientele metalice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric la o instalaţie“, preciza ISU.

Pe 12 februarie, un bătrân de 68 de ani, din comuna Ţibucani, a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii. A încercat să aprindă focul în sobă stropind lemnele cu benzină, dar în momentul când a scăpărat un chibrit s-a produs o mică explozie, hainele luându-i foc.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite