Cimitir în flăcări, într-o zi de „foc“ pentru pompieri. Câte intervenţii au avut în doar câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormintele din cimitirul comunei Dumbrava Roşie aufost afectate de flăcări FOTO ISU Neamţ
Mormintele din cimitirul comunei Dumbrava Roşie aufost afectate de flăcări FOTO ISU Neamţ

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au avut nenumărate intervenţii în doar câteva ore, una dintre ele fiind într-un cimitir.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ au avut parte de o zi cum nu a mai fost de multă vreme. Pe data de 21 martie 2022, au fost solicitaţi să intervină de numai puţin de 14 ori, în decurs de câteva ore la incendiile izbucnite în diverse localităţi ale judeţului. 

În cele mai multe dintre cazuri a fost vorba de aşa-zisele incendii de sezon, adică de vegetaţie uscată, dar au fost situaţii când flăcările s-au apropiat periculos de

gospodăriile oamenilor sau chiar s-au propagat la acestea, arzând garduri, anexe gospodăreşti şi alte bunuri materiale. 

Nedoritele incidente au afectat, în total, o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare. Un incendiu a cuprins chiar şi un cimitir, cel din  comuna Dumbrava Roşie. Nu au fost mari pagube, flăcările au mistuit vegetaţia uscată de pe circa 800 de metri pătraţi, inclusiv de pe o parte dintre morminte. 

„Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost focul deschis în spaţii deschise. În satul Valea Seacă, comuna Bălţăteşti, a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de

aproximativ 10 hectare“, a comunicat ISU „Petrodava“, incendiul menţionat fiind cel mai mare de pe data de 21 martie. 

De pe urma unor astfel de incendii au avut de suferit doi localnici din comunele Vânători şi Bozieni, care au rămas fără garduri şi o anexă. La Piatra Neamţ, flăcările izbucnite la vegetaţia uscată s-au propagat la o clădire situată pe strada Fermelor. La sosirea pompierilor, incendiul cuprinsese şi o magazie în care erau depozitate piese auto. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ce li se pregăteşte proprietarilor de clădiri aflate în paragină. A fost întocmit un recensământ

Un incendiu uriaş a afectat două judeţe. Banala iarbă arzând a lăsat un gospodar fără agoniseala de-o viaţă FOTO

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite