Doar patru asistaţi social din Piatra Neamț au ieşit la deszăpezire. Primăria anunță că le retrage absenților ajutorul financiar

0
Publicat:

Doar patru dintre cele 50 persoane asistate social din Piatra Neamţ au ieşit la deszăpezire pe străzi. Reprezentanţii primăriei au anunţat că aceia care n-au răspuns apelului vor suporta consecinţele.

Iarna și-a intrat în drepturi de câteva zile FOTO Primăria Piatra Neamț
Iarna și-a intrat în drepturi de câteva zile FOTO Primăria Piatra Neamț

A nins abundent în oraşul Piatra Neamț, străjuit de culmile împădurite Pietricica şi Cozla, astfel că în ultimele zile, dincolo de rutina cotidiană, eforturile administraţiei s-au canalizat pe deszăpezire. Nu au fost mari probleme, dar asistaţii social, care aveau obligaţia de a participa la astfel de acţiuni, au chiulit.

„Dintre cele 47 de persoane beneficiare de ajutor social, doar patru s-au prezentat astăzi (6 ianuarie - n.r.) la acţiunile de deszăpezire. Cei care nu au venit nu vor mai beneficia de acest ajutor. Mulţumim pietrenilor care şi-au respectat responsabilitatea de a-şi curăţa trotuarul din faţa casei sau sediului firmei!“, se arată în comunicatul primăriei.

Societatea Publiserv a intervenit de duminică, 5 februarie, cu zece utilaje pe drumurile principale şi pe tot parcursul nopţii, iar 19 persoane au deszăpezit manual. în schimburi. La acţiunile pentru degajarea zăpezii sunt folosite, nocturn, ATV-uri, pentru deszăpezirea trotuarelor principale, iar în cartiere se intervine cu utilaje mai mici.

S-a putut circula pe toate drumurile naţionale ce străbat Neamţul, dar greu pe unele tronsoane, din pricina viscolului. La intervenţii au fost dirijate 42 de autovehicule, două freze şi două tractoare de mare capacitate. Au fost dificultăţi şi pe şoselele judeţene, pe acestea intervenind 49 de utilaje.

„De ieri la prânz şi astăzi s-au răspândit 677 de tone sare şi trei tone de clorură de calciu. În zona Dochia - Itrineşti o wolă şi un autobuz au derapat în şanţ, o macara fiind trimisă acolo. În autobuz nu erau călători. Pe DN 15D Piatra Neamţ - Roman intervin şapte utilaje şi o autofreză. Viscoleşte!“, a transmis prefectul Adrian Niţă.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri