Dezastru provocat de un banal bec. O casă şi trei anexe au fost distruse de flăcări, la Piatra Neamţ

0
Publicat:

O casă şi trei anexe gospodăreşti din Piatra Neamţ au fost distruse de flăcări. Pompierii militari au stabilit că acest dezastru a fost provocat de un banal bec, pagubele rezultate în urma incendiului fiind foarte mari.

O casă și trei anexe au fost distruse FOTO ISU Neamț
O casă și trei anexe au fost distruse FOTO ISU Neamț

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au stabilit cauza producerii incendiului devastator, care a mistuit agoniseala de-o viață a unui pietrean domiciliat pe strada Cârlomanu. Nedoritul incident a avut loc în noaptea de 12/13 aprile 2023.

„Au ars acoperişul locuinţei şi trei anexe gospodăreşti construite din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi cu bunurile materiale din interior (mobilier, aparate electrocasnice, obiecte de uz gospodăresc, 100 kilograme de cereale şi 30 de pui“, a declarat căpitan Irina Popa,  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ.

În ceea ce priveşte cauza probabilă de producere a nedoritului incident, pompierii nemțeni au mai comunicat că aceasta este efectul termic al curentului electric - mijloc de iluminat lăsat sub tensiune, adică un banal bec. Incendiul a fost anunţat în jurul orei 20.00, la locul indicat deplasându-se trei echipaje de salvatori, cu tot atâtea autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul unei construcţii, cu posibilitatea propagării la alte acareturi învecinate. Până ce au ajuns forţele de intervenţie, prorietarul gospodăriei din Piatra Neamţ a fost scos din locuinţă de către un vecin, care a observat ceea ce se petrecea în curtea din apropiere.

Pagubele provocate de flăcări sunt foarte mari FOTO ISU Neamț
Pagubele provocate de flăcări sunt foarte mari FOTO ISU Neamț

Flăcările au cuprins şi trei anexe gospodăreşti plus acoperişul casei cu etaj, existând riscul ca ele să se propage la alte două locuinţe din vecinătate, care erau aflate la o distanţă mică de locul focarului. Pentru stingerea devastatorului incendiu, pompierii s-au luptat cu flâcârile timp de câteva ore. Toate anexele care au fost mistuite de flăcări erau amplasate în continuarea locuinţei.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite