Alcoolemia neverosimilă a unui şofer din Neamţ implicat într-un accident. Ar fi trebuit să fie în comă

0
Publicat:

Un conducător auto s-a urcat rupt de beat la volan şi a comis un accident. Alcoolemia şoferului din Neamţ era mult peste starea de comă, poliţiştii întocmind în acest caz un dosar penal.

Șoferuleste cercetat penal FOTO Arhiva Adevărul
Șoferuleste cercetat penal FOTO Arhiva Adevărul

Poliţişti nemţeni au fost anunţaţi ieri, 13 aprilie 2023, în jurul orei 17.00, că a avut loc un accident, la Dumbrava Roşie. În timp ce un bărbat, de 49 de ani, se deplasa pe DJ 157, a efectuat viraj la stânga, pentru a pătrunde în curtea unui imobil şi s-a tamponat cu o maşină condusă de un tânăr, de 27 de ani, ce se deplasa din sens opus.

„În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Întrucât bărbatul de 49 de ani manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a transmis Poliţia Neamţ.

De menţionat este faptul că alcoolemia reală în acest caz era de 3,06 la mie, cea stabilită în aerul expirat dublându-se la cea din sânge, care este probă în dosar. Starea de comă alcoolică se instalează în jurul valorii de 2 la mie în sânge. Şoferul vinovat este cercetat pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Tot joi, 13 aprilie, poliţiştii au intervenit la alt accident, în care au fost implicate trei autovehicule. În jurul orei 13.30, maşinile s-au tamponat pe strada General Nicolae Dăscălescu, din Piatra Neamţ. Din primele cercetări  a reieşit că în timp ce un bărbat de 62 de ani, conducea un autoturism, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului „Oprire“.

A intrat în coliziune cu o maşină condusă de o femeie de 75 de ani, din Piatra Neamţ, vehiculul acesteia fiind proiectat într-un autoturism condus de o femeie de 31 de ani. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea celor două conducătoare auto. Niciunul dintre şoferi nu consumase băuturi alcoolice.

În aceste zile poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din Neamţ, pentru asigurarea fluenţei traficului şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult.

„Având în vedere specificul acestei perioade, traficul rutier este aglomerat pe anumite artere, motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto să îşi păstreze calmul, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regimul legal de viteză, regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri“, a mai comunicat Poliţia Neamţ.                                                                 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite