Cum a degenerat o petrecere unde spiritele s-au încins din cauza unui conflict mai vechi. Sentinţa dispusă de instanță

0
Publicat:

Un bărbat din Roman, judeţul Neamţ, care la un chef organizat cu prilejul unei zile de naştere era cât pe ce să-l ucidă pe unul dintre participanţi, a încercat să obţină clemenţă în instanță solicitând reducerea pedepsei

Decizia definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Bacău FOTO Arhiva Adevărul
Decizia definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Bacău FOTO Arhiva Adevărul

Dosarul a fost soluţionat în primă instanţă la Tribunalul Neamţ, la sfârşitul anului trecut, judecătorii aplicând inculpatului o pedeapsă de opt ani de închisoare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bacău de către acuzat, dar nu a avut efectul scontat.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Mătăsaru Dumitru împotriva s.p. nr. 134 din 29.11.2023 a Tribunalului Neamţ. (...) Deduce din pedeapsa de executat, durata arestării preventive a inculpatului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi 22.05.2024“, a decis Curtea de Apel Bacău.

Faptele care i-au adus condamnarea bărbatului din Roman au avut loc pe 2 decembrie 2022, la locuinţa unei cunoştinţe comune a părţilor implicate. La petrecere, acuzatul s-a întâlnit cu un cunoscut, relaţiile dintre ei fiind tensionate, iar la un moment dat a izbucnit o altercaţie. Pentru aplanarea conflictului a intervenit şi tatăl părţii vătămate, ambii fiind înjunghiaţi.

Recent, magistraţii de la Tribunalului Neamţ s-au pronunţat într-un alt scandal petrecut la Roman, în noaptea de 7/8 august 2023, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a alteia. Condamnaţi au fost trei bărbaţi din aceeaşi familie, Argeşanu, Constantin Mădălin, Constantin şi Ion Constantin, fiu, tată şi bunic, cu vârste de 23, 44, respectiv 64 de ani.

Doi dintre acuzaţi (fiu şi tată) au fost găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor, sentinţa în cazul lor fiind de 10 ani şi 8 luni, respectiv 13 ani şi 2 luni de închisoare, iar bunicul a primit 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În conflictul stradal, combatanţii erau înarmaţi cu săbii, topoare, cuţite şi lopeţi.

Instanţa nemţeană a mai decis ca cei trei condamnaţi să plătească rudelor victimelor despăgubiri uriaşe, 320.000 de euro şi peste 63.500 de lei. În motivarea sentinţelor, judecătorii au menţionat că persoana decedată, un bărbat de 45 de ani, i-a provocat pe cei din familia Argeşanu, proferând ameninţări şi injurii, iar conflictul care a avut loc în plină stradă a degenerat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite