Tentativă de omor în spital, la Primiri Urgenţe. Sentinţa dată unui infractor periculos din Neamţ

0
Publicat:

Curtea de Apel Bacău a pus capăt unui proces, sentinţa aplicată unui infractor periculos din Neamţ fiind definitivă şi irevocabilă, după ce un bărbat era să fie ucis chiar în spital, la Centrul de Primiri Urgenţe a unităţii sanitare din Roman în timpul unei altercaţii.

Condamnarea desisă este definitivă FOTO Arhiva Adevărul
Condamnarea desisă este definitivă FOTO Arhiva Adevărul

Ionel Udilă, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 7 ani de detenţie în urma unei acuzaţii de tentativă de omor, magistraţii băcăuani păstrând sentinţa aplicată la Tribunalul Neamţ, în primă instanţă. Spre finalul anului trecut, făptaşul a fost prins şi încarcerat la Penitenciarul Bacău.

„Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Udilă Dumitru Ionel împotriva sentinţei penale 80/P/29.08.2022 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul (...). Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă“, a decis Curtea de Apel.

Infracţiunea s-a petrecut la primele ore ale zilei de 4 septembrie 2019, altercaţia violentă de la spital fiind continuarea alteia care avusese loc într-o cârciumă. La încăierare au participat mai multe persoane, protagonişti fiind cunoscuţi ai autorului, dar şi a părţii vătămate, care a fost înjunghiată în cap şi la mână.

„La ora 02.40, la CPU a avut loc o altercaţie. Un bărbat s-a prezentat cu dureri abdominale şi în stare avansată de ebrietate. În timp ce era în sala de aşteptare, un alt bărbat, furios, a sărit la el cu un cuţit. La altercaţie au participat şi alţi aparţinători, atât din partea pacientului, cât şi prieteni ai agresorului“, comunica Spitalul Roman.

Ionel Udilă are la activ şi alte fapte penale, fiind acuzat de violenţă în familie şi a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, membrii acestuia săvârşind infracţiuni de camătă şi şantaj, printre victime fiind patronii unor săli de jocuri de noroc din Roman. Prin acţiuni de intimidare, ei erau determinaţi să achite taxe de protecţie.

Destructurarea grupării, care activa din anul 2017, a avut loc pe 23 noiembrie 2020, când au fost organizate mai multe percheziţii. Ancheta a stabilit că cinci persoane ofereau sume cu împrumut, datornicii trebuind să returneze banii, cu dobândă, într-un interval stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, se exercitau acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri