Clipe de panică după ce un autobuz a luat foc în mers, pe DN 15D, în județul Neamț. Pasagerii au scăpat teferi

0
Publicat:

Un autobuz a luat foc în mers, clipe de panică fiind trăite de cei aflaţi în mijlocul de transport în comun. Pasagerii din Neamţ n-au suferit leziuni, reuşind să iasă la timp din autovehicul.

Autobuzul a ars în totalitate FOTO ISU Neamț
Autobuzul a ars în totalitate FOTO ISU Neamț

În dimineaţa zilei de 28 iunie 2023, alarma a sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ în jurul orei 05.30, solicitându-se o intervenţie în cazul unui incendiu izbucnit la un autobuz, care efectua o cursă regulată de călători pe Drumul Naţional 15D, care leagă oraşele Piatra Neamţ şi Roman.

Mijlocul de transport în comun a luat foc în mers, în apropierea localităţii Dulceşti. La locul solicitării au fost trimise două echipaje cu tot atâtea autospeciale de stingeri de la Detaşamentul de pompieri Roman şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea acestora,  pasagerii din Neamț, 30 la număr, majoritatea navetişti, au reuşit să se evacueze.

„Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă la întregul autobuz. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a declarat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU „Petrodava“.

Pe data 26 iunie, o altă intervenţiea pompierilor a avut loc în jurul orei 18.30, la Pildeşti. O femeie a anunţat că fratele, în vârstă de 35 de ani, vrea să dea foc locuinței. Acesta, băut fiind, s-a luat la ceartă cu mama sa şi după care, folosindu-se de o butelie a produs o deflagraţie, care nu a fost urmată de incendiu, dar au fost pagube. Este cercetat pentru distrugere.

Printre ultimele misiuni ale cadrelor ISU s-a numărat şi cea din noaptea de 23/24 iunie. Furtunile cu descărcări electrice, care s-au abătut asupra judeţului, au provocat necazuri, un fulger transformând în scrum Schitul Bociuleşti, din Podoleni. Nedoritul incident s-a petrecut în jurul orei 04.35.

La sosirea pompierilor, flăcările de mare amploare cuprinseseră în totalitate acoperişul şi interiorul unei unei clădiri din lemn, care era placată cu polistiren, având ca destinaţie paraclis. Au ars acoperişul, construit din lemn şi acoperit cutablă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, obiecte de cult, icoane şi mobilier.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite