Bob pe şină în pădure, la Lacul Roşu. Investiţie unicat într-un loc de interes turistic din România

0
Publicat:

La Lacul Roşu, un loc de maxim interes turistic din România, o investiţie unică are rolul de a spori atractivitatea zonei. Este vorba despre amenajarea unei piste de bob pe şină prin pădure.

Pista are o lungime de circa 1 kilometru FOTO Visit Harghita
Pista are o lungime de circa 1 kilometru FOTO Visit Harghita

Proiectul este finalizat şi urmează ca deschiderea să aibă loc zilele viitoare, mai fiind de pus la punct mici detalii, după cum au transmis Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Județean Harghita, for ce este şi investitorul.

Caruselul montan străbate un traseu care are o lungime de aproximativ un kilometru, amatorii de senzaţii tari având parte de experienţe palpitante.

„În curând, vă veţi putea aventura printre peisajele deosebite şi veţi putea încerca noua pistă de bob, investiţie privată susţinută şi de Primăria Gheorgheni, care trece prin pădure şi care va contribui la dezvoltarea turismului în zonă. Este important să le oferim celor care doresc să descopere frumuseţile judeţului oportunitatea de a petrece timp liber într-un mod activ şi plăcut“, spune Borboly.

Șeful Legislativului din Harghita a mai precizat că, prin intermediul unui asociaţii de dezvoltare intercomunitară, ADI Hăşmaşul Mare, în care parteneri mai sunt, pe lângă municipiul Gheorgheni, oraşul Bălan, comunele Sândominic şi Lunca de Jos, plus Consiliul Judeţean Neamţ, se intenţionează implementarea altor proiecte turistice.

Cât despre pistă, ea este situată la doar trei kilometri de lac, în apropierea drumul naţional ce leagă, prin celebrele Cheile Bicazului, Neamţul de Harghita, în zona monumentului ostaşilor din Primul Război Mondial. Amplasarea acesteia în pădure o face să fie unică în ţară. Traseul ca fi deschis turiştilor tot anul.

Instalaţia este deservită de câteva zeci de boboburi, care sunt prevăzute cu două locuri. În ceea ce priveşte preţurile, ele sunt următoarele: copii între 3 şi 14 ani - o cursă costă 20 lei, iar cinci curse - 80 lei. Adulţii vor plăti pentru o cursă 25 lei, iar pentru cinci, 100 de lei. Copiii sub 3 ani nu pot fi urcaţi în sănii, iar cei între 3 şi 12 ani pot participa doar însoţiţi de un adult.

De doi ani, o atracţie la Lacul Roşu o constituie cele două cabane panoramice amplasate pe înălţimile ce domină acumularea, la Piatra Poienii şi de pe Muntele Ucigaş. Au fost construite cu eforturi considerabile, fiind nevoie şi de utilizarea elicopterelor pentru transportul materialelor, la altitudini de peste 1.000 de metri, pe stânci.

Ineditul acestora este dat de faptul că le-a fost dată şi o altă utilitate decât cea de refugii montane şi de observaţie, în ele fiind amenajate puncte de lectură. A fost un proiect al Asociaţiei EduCaB în Munţi, care urmăreşte crearea unor colţuri de lectură în  cabane din Carpaţi, cu sprijinul National Geographic Magazine Romania, Decât o Revistă, Descoperă Himalaya şi al unor biblioteci.

Cabanele panoramice au fost amplasate acum doi ani FOTo Visit Gheorgheni
Cabanele panoramice au fost amplasate acum doi ani FOTo Visit Gheorgheni

Cabinele sunt situate la altitudini de 1.100, respectiv 1.200 de metri. Din refugiul de la Piatra Poienii se vedea o parte din Cheile Bicazului şi, în faţă, Piatra Altarului, cel mai semeţ pisc din defileu. Din partea laterală se vede Suhardul Mic şi partea care duce spre staţiunea Lacu Roşu. Iar la cabina panoramică de pe Muntele Uncigaş, turistului i se dezvăluie Lacul Roşu şi Hăşmaşul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite